Mennyi ideig vemhesek a kutyák?
Magyar vizsla kutyám van és kb. 1 hónapja volt eggyütt kutyával... ha vemhes akkor annak milyen előjelei vannak? és egy kutyának mennyi ideig tart a vemhesség. most elöször lennének kutyái ilyenkor mennyi pici kutyus várható?
előre is köszönöm
2 hónap
azaz 9 hét
pontosabban 63-65 nap a vemhesség
Szia!
58-63 nap a kutya vemhessége!
Minnél nagyobb testű a kutyus, annál több kölyök szokott születni.
Függ attól is, hányszor lett befedeztetve, ugyanis a kutyáknál nem egyszerre szabadulnak ki a petesejtek, hanem folyamatosan.
Vizslánál szerintem akár 5 picit is várhatsz.
Biztosan ultrahang tudna mondani.
Félidő után kezd gömbölyödni a kutyus, ha vemhes, nőnek a cicijei.
Lehet viszont álterhes is, ha nem sikerült a fedezés,pl. túl korán, vagy túl későn.
Ennek a tünetei ugyanilyenek, így szerintem vidd orvoshoz, Ő majd biztosat tud mondani.
Üdv.Teri
Mi a fenének elleted nyomorult kutyát amikor még annyit sem tudsz hogy mennyi ideig vemhes?
Ne szaporits!
20:42
Ezt a marhaságot hol hallottad? Hetente kétszer leírjuk, hogy ez nem igaz!
1. a kutyám nem nyomorult
2. elolvastam 4 könyvet de az összesbe más időpont volt irva tehát??
3. én is hallottam vmi ilyesmit de a könyv azt irta meg a doki is azt mondta hogy ez hülyeség.....
ha meg tudod, hogy hülyeség hogy egyszer ellenie kell, akkor miért szaporitod?
a menhelyek dugig vannak magyar vizslával ... pont az a fajta amit a legtöbbször vágnak be a "kedves gazdik" a menhelyekre ...azt meg ne mond, hogy tenyésztő vagy, aki nem tudja mennyi ideig vemhes egy kutya ...
Ha elolvastál 3 könyvet , nem itt kérnél tanácsot!
A Másik meg olyan nagy eltérést egyik könyv sem írhatott a vemhesség idejéről!!!
Tágan : 57-67 nap , ha így gondolod , mindegyik más ír.
Ennél élőbb és később született kölykök nem nagyon maradnak életben .
Egyébként meg ha rendszeresen vizsgált a vemhesség előtt -alatt -és majd után vizsgált kutyának a gazdiját az állatorvos mindig fel szokta világosítani!
DE mindegy !
Ne szaporíts!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!