Mi a különbség a három között?
Mi a különbség a bichon frisé között, és a bichon havanese között, meg a bichon bolonesa között???
És szerintetek melyiket a legérdemesebb megvenni?
És hogy hol lehetne venni, és mennyiért?
De a máltai selyemkutya is a bichon családba tartozik, és hivatalos megnevezése valóban a maltese.
A bichon kutyák ugyanolyan fajtacsoport, mint akár a retrieverek, kopó és sok másik.
Lényegében a bichon fajtacsaládhoz hét kutyafaj tartozik, amelyek a következőek:
1, Maltese
2, Bichon Frisé
3, Coton de Tulear
4, Bolognese
5, Havanese
6, Löwchen
7, Bolonka
Ők mindegyike egyazon család része. A leghosszabb szőrrel a maltese vagyis a máltai selyemkutya rendelkezik, melyet ha kiállításra szánunk rendesen kell gondozni és nem kis munka.A második legnehezebb szőre a bichonok a közt a frisé, mivel nekik enyhén göndörödik a szőr és ezért nagyon-nagyon sokat kell vele törődni.
Speciel én a maltese vagy a havanese fajtát ajánlanám, mert ezt a kettőt ismereme jobban, a többivel nem nagyon volt még dolgom (még!). De ahogy a maltese-nél és a havanesénél tapasztaltam, könnyen taníthatók, szereti az embereket ezért kimondottan barátságosak mindenkivel, ha egyikük is akár félne az embertől az a rossz szocializációnak tudható be, mivel akkor kölyökként nem volt úgy figyelve a kutyára, ahogy kell. Nem hiába tartoznak a társasági kutyák közé, ahogy a neve is mutatja szeretnek társaságba lenni, sőt néha a középpontban is.
Az én kutyusaim mindenhová jönnek velem, imádom őket és akárki más találkozik velünk minden "lop" egy kis simit.
Szóval én ezt a két fajtát tudnám ajánlani személyes tapasztalatok alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!