Miért ivartalaníttattátok a kutyátokat? Milyen nemű?
Én ivartalanítás párti vagyok. De nem értem hogy miért kell beleszólni más életébe. Ha nem csináltat kiskutyákat, akkor nem árt a kutyapopulációnak, ezen túl pedig a magánügye, hogy vállalja-e fent említett betegségeket.
Én macskám is ivartalanítva lesz fél évesen mert nem akarom hogy elmenjen és verekedjen meg legyen sok kiscica tőle. A szukáim nincsenek, mert tenyésztővel közös tulajdonban vannak. De tudom, hogy milyen érzés amikor állandóan ezt sulykolják mindenkibe, pedig lehet hogy tisztában van mindennel és ő vállalta. Csak ennyit akartam, lehet le fognak pontozni, pedig nem vagyok szaporító, nem gondolom, hogy ez csonkítás. Csak mi közünk van egy másik ember döntéséhez amíg másnak nem árt?
Mondtam hogy ivartalanítás párti vagyok! De hogy a saját kutyájával mit csinál valaki, abba nem szólhatunk bele! Most ő az állatkínzó, mert nem zárja ki az összes lehetséges betegségek a kutyájánál, de akkor nincsenek sehol állatvédők amikor a szomszéd gyerek bicajozik a kikötött kutyán, aztán meg kiengedik, hogy párzáskor összeragadjon az 5x nagyobb kannal, és az húzza maga után... Ez az állatkínzás nem az, hogy valaki tisztában van avval hogy a kutyája beteg lehet és vállalja de közben meg nem szaporít.
Azért nem elég sikeres az ivartalanítási kampány mert túl agresszívak a kampányolók és mindenki rögtön a tények megtudása nélkül hülye lesz aki nem ivartalanít.
mert szerintem aki nem tenyészteni szeretné, az sok sok problémától,( leendő betegségtől ) megszabadul az ivartalanítással .
családi kutyánk van ,szuka berni ,számomra természetes volt,hogy ívartalanítatom .
ha rajtam mulna , miden nem tenyésztésre kiválasztott kölyök kutyát ivartalaníttatnák ,amiket persze más áron lehetne megvásárolni a tenyésztőtől.
aki tovább szeretné tenyészteni,fizessen többet ,aki csak egy kutyát akar , az pedig olcsóbban jutna ,jó vérvonalú kutyához.
a kiállításokon úgyis a tenyésztés a cél !
a kóbor kutyák száma így is emelkedik .
a keverék kutya pedig ugyanolyan elbánást kapna mint a fajtatiszta .
szerintem a keverék kutyák vérvonala sokszor egészségesebb ,mint egyes túltenyésztett ,degenerálódott fajtánál ,lásd : angol buldog ( gyakorlatilag csak emberi segítséggel szaporodik ), Cavalier King Charles spániel ( az agyuk sokszor a koponya kis mérete miatt sérül ),stb .
és ez sajnos nem csak a saját véleményem ,hanem a szakemberek tapasztalata !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!