Mitől fél a kutyám a fotógéptől és a kamerától?
én is a vakut mondanám, illetve a puszta jelenléte talán az zavarja hogy eltűnik az ember arca mögötte....
én jutifatival szoktattam hozzá a kutyimat. letettem, megengedtem hogy megszaglássza, de harapni ugatni nem, akkor rászóltam. aztán mindig odatetem mellé egy falatot, idővel már nem félve vette el. ekkor már a kezembe vettem odahívtam a kutyát és mindig adtam neki falatot.
az is sokat segíthet ha sokat van veletek a gép. mondjuk etetésnél ott van a kezedben, meg ugy általában mindig. egy idő után teljesen megszokja. így meg a hajszárítóhoz szoktattam hozzá. állandóan fújkáltam magam vele, ha ugatni morogni vagy megharapni akarta rászóltam. egy idő után néha meg meg fújkáltam vele. ha elszaladt nem kergettem vele! visszajött ő magától mert kiváncsi volt. arra figyelj hogy ne kergesd a tárggyal a kutyát. hagyd hogy ő jöjjön magától, ez fontos.
a vaku a baja :D túl erős neki a fénye
az enyém is olyan,hogy ha meglátja a fényképezőt,már fordul is el,vagy el is megy.
de a telefonnal nincs baja,mivel az nem villan.
próbáld meg azt,hogy vaku nélkül kattintgatsz előtte egy párat!
pár kép után már nem fogja zavarni.
illetve jutifalival csábíts hogy nézzen a kamerába.ha látja és hallja hogy fényképezel,de nem történik semmi,utána az első vakuzásig nem fogja a dolog zavarni.
nálam ez a módszer vált be,viszont ez csak akkor érvényes,ha a kutyád azután utálta meg a dolgot,miután levakuztad.
ha úgy fél tőle,hogy negatív élmény nem érte,akkor ez a stratégia lehet nem fog működni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!