Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos kiskutyám mindig...

4 hónapos kiskutyám mindig nyalakodik, és föleg a számat akarja mindig. Mért van ez? Igy fejezi ki a szeretét?

Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 20:35
 1/7 A kérdező kommentje:
* szeretetét?
2009. aug. 27. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

egyrészt a ragaszkodását is kifejezi, de sokkal inkább a lényege az, hogy kaját kér.

Az farkasoknál is így van (meg minden kutyafélénél szinte) és valszeg a közös ősnél is így volt (nem, a kutya nem a farkastól származik, hanem közös ősük van)

A kölyök nyalogatja az anya száját, ez az inger indítja be az anyánál a gyomorban cipelt táplákék visszaüöklendezését, ha már nem tejjel táplálja a kicsiket, de még nem is mennek a nagyokkal vadászni.

2009. aug. 27. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám már 6 éves és ugyanezt csinálja, ez a rajongásuk és boldogságuk jele, azt hogy mért szájhoz vonzódnak a legjobban nem tudom, az én kistestű kutyám szó szerint belemászik néha a nagyobb kutyák szájába és belülről nyalja.
2009. aug. 27. 20:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Mondjuk ö folyamatosan a szám nyalogatná! Azért nemhiszem,hogy mindig éhes! :D

Ilyenkor este a legédesebb, nyugodt és csak néz maga elé! :D

Köszönöm a hozzászolásokat!:)

2009. aug. 27. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én kutyum, ha lehajolok, rögtön körbe szimatolja az arcom, mondjuk meg lett tanítva arra, hogy "puszi", így ha odadugom az arcom, és azt mondom neki, hogy "na adj egy puszit kishaver", akkor képen nyal, és látszik rajta hogy élvezi :D Amúgy anyu lábát nyalja mindig, de képes a talpát 10 percen keresztül olyan élvezettel nyalni, hogy ilyet még nem láttam. Szerintem próbáld megtanítani valahogy hogy a szádat ne nyalja legalább, a többitől baja nem lesz az embernek :)
2009. aug. 28. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Az enyém kicsi korában a kezemet rágta és nyalta mindig. :)
2009. aug. 28. 10:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Az 1. válaszoló igazsága mellett még:

a puszi azt fejezi ki, hogy elismeri a falkavezérséged.

Ez szintén a farkasokra vezethető vissza, ahol az alfa hímet a többi farkas a falkában betöltött rangjuk szerint csökkenő sorrendben egy szájon nyalással üdvözlik, így elismerik és erősítik az alfa hím vezérségét.

Kutyáknál a vezérség elismerése mellett szeretetet és kedveskedést is kifejez.

2009. aug. 28. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!