Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak ilyen sznob...

Miért vannak ilyen sznob kutyások?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy elég sokan vannak itt olyanok, akik ilyesfajta kijlentéseket tesznek: ezt a fajtát csak az ismeri, aki tartja, ezt a fajtát elhanyagolják, nem értik meg, aki nem tartja nem ismeri, tehát azt sem tudja megállapítani, h fajtiszta e...

Most akkor egy állatorvos basset houndot tart, akkor nem

ért ezekhez az x fajtájú kutyákhoz?!

Én, mint kutyaoktató, nem érthetek hozzájuk?

Idegesítő.

A mudi,pumi, am.staff, dogok, cane corso... stb.

Nincs semmi bajom velük, csak szeretném megérteni őket.

2009. aug. 27. 17:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
95%
Fajtaismertető alatt azt értem amikor leírják, hogy a kutya hogy néz ki, milyen magas stb. Én ezt nem gondolnám horoszkópnak. És hiába vannak egyforma viselkedésproblémái a kutyáknak! Ha te ahhoz vagy szokva hogy egy rotit nevelj le a viselkedésproblémáiról, akkor igencsak gondban leszel amikor pl egy mudit adnak a kezedbe! És nem csak a gondoknál van ez, hanem az egyszerű nevelésnél is! Például van nálunk egy kutyaiskola ahova sok német juhász járt, meg a kiképző is német juhászos volt és láss csodát egyre fogytak a másfajta kutyák... Már csak néemt juhászok vannak... Mert más fajták más módszereket igényelnek... Hiába egyéniség minden kutya, a fajtára jellemző valami. És a kivétel csak erősíti a szabályt. Például a husky öntörvényű, a mudi meg egygazdás, érzékreny stb...
2009. aug. 27. 18:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy-két észrevétel még: a sznobság nem tudom hogy illik ehhez a kérdéshez. Sznob: Az előkelőket v. a szellemi élet kiválóságait majmoló, hozzájuk dörgölőző személy.

És máskor fogalmazhatnál kicsitr érthetőbben, mert elég nehéz volt megérteni, hogy mit szeretnél.

2009. aug. 27. 18:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

minden fajtának megvannak a jellemzői. egy roti jó házőrző lehet, vagy egy golden retriever jó családi kutya lehet - ha megnevelik. valamilyen szinten egyforma nevelést kapnak, egyiksem lehet "falkavezér", de más fognak megtanitani az egyiknek, mint a másiknak. minden fajtát egy konkrét célra tenyésztettek ki. egy border collie hamarább felfogja azt amit tanitanak neki, mint egy angol bulldog. de ha a bulldoggal rengeteget foglalkoznának, a collieval meg semmennyit, akkor a bulldog lesz az okosabb. de ha egyformán foglalkoznak velük, akkor tuti a border collie lesz a nyerő.

minden fajtához lehet érteni (nevelés szempontjából), de tudni kell az alapmódszert, és a kutya jelleméhez kell tudni alakitani. egyik kutyának több idő kell, másiknak kevesebb. egyiket szigorúbban kell nevelni, másikat nem. az alap dolgok ugyanazok, pl. jutalmazni kell, vezéri pozició az embernél kell lennie stb.

ha jobban belegondolunk, minden kutyafajta a farkashoz vezethethető vissza, a csivavától kezdve a bernáthegyiig. ugyanolyan problémákkal küszködhetnek, de ha a csivava harap meg, az nem annyira vészes, mintha egy bernáthegyi, vagy bármilyen más nagykutya.

akinek nincs türelme az tényleg ne válasszon igényes fajtát, mert az nem fogja tudni kezelni. de egy kutyaoktatónak rengeteg képességgel és tudással kell rendelkeznie, hogy minden fajtához értsen. ha mégsem ért minden fajtához, akkor az az ő hibája, és még sokat kell tanulnia.

2009. aug. 27. 22:30
 14/15 A kérdező kommentje:

A kutyaiskola nem a kutyáknak van, hanem a gazdiknak.

Nem egy diák volt úgy itt suliban, hogy csak az alapfokú engedelmességit tették le, és mára, meg örző védő vizsgájuk is lehetne, mert a gazdi jól elsajátította az alapelveket...

Ha ennyire érthetetlen volt, akkor elnézést, törölném a kérdést, ha lehetne.

2009. aug. 28. 13:31
 15/15 anonim ***** válasza:
szerintem a cane corsokra a régi ertelembe vett fajtatisztasága 100%osan megszönt! mival 20-30 példánybol támasztották fel a fajtát ert lehetetlen h fajta tiszta corsok legyen maximum nagyon keves
2010. jan. 10. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!