Miért vannak ilyen sznob kutyások?
Észrevettem, hogy elég sokan vannak itt olyanok, akik ilyesfajta kijlentéseket tesznek: ezt a fajtát csak az ismeri, aki tartja, ezt a fajtát elhanyagolják, nem értik meg, aki nem tartja nem ismeri, tehát azt sem tudja megállapítani, h fajtiszta e...
Most akkor egy állatorvos basset houndot tart, akkor nem
ért ezekhez az x fajtájú kutyákhoz?!
Én, mint kutyaoktató, nem érthetek hozzájuk?
Idegesítő.
A mudi,pumi, am.staff, dogok, cane corso... stb.
Nincs semmi bajom velük, csak szeretném megérteni őket.
bocsi, hogy nem kérdésedre válaszolok, de szerinted a cane corso tartható kis szoba kutya és kis gyermekkel együtt?
sok negatív és pozitív hozzászólást kaptam már ezzel kapcsolatban.
köszi előre is.
Ez nem sznobság szerintem.
Én pl. nem vagyok oda a puliért,yorkiért,kínai meztelenért,rotiért stb...
És nem is értem mit szeretnek rajta a gazdái. De ha lenne ilyen kutyám,biztos megszeretném,és megilágosulnék,hogy hoppá ezért és ezért jó ez a fajta.
És írta a doki példát,meg hogy te kutyakiképző vagy. Te is,és az orvos is más szemmel nézi a kutyákat. Szerintem
Monjuk én corsós vagyok nem fogom megérteni azokat akik pulikat tartanak,és valószínűleg ők sem engem,hogy miért tartok corsót.
Ez most csak egy példa volt.
Egyébként az első válaszolónak: a corso remek kutya gyerekkel is és más kutyákkal is remekül kijön. Tapasztalat.
Hmmm... Akik zsiráfok, azoknak csak annyit, hogy nem hiszem, h ők egyszer sem mondták/írták félre.
És kutyaoktató vagyok, csak nem olyan régen kezdtem. Így senki sem ismer.
Nos nem értem miért reagáltak egyesek ilyen érzékenyen, de itt nem a fajta ismeretéről van szó. Nekem nem ez a problémám. Hanem a hozzáállás!
Fajtától függetlenül találkozom a legkülönbözőbb viselkedésproblémákkal avagy nevelhetetlenséggel.
Szóval számomra nincs "könnyen kezelhető kutya", vagy hogy is szokták itt kérdezni.
Abban egyetértek tehát, hogy mindenki csak a saját kutyáját ismeri. De nem a fajtát! Hisz mind tudjátok, hogy 1-1 kutyának mennyire különböző a személyisége. És ez fajtákon belül IS ugyanennyire különböző... :S
Ebből következően válaszom az 1-nek:
Megfelelő nevelés, következetesség mellett természetesen!
A golden retrivert szokták ajánlani, mint a család legjobb kutyáját... Nem is olyan régen voltam kinn egy golden retrivernél, amelyik megsebesített egy gyereket. És a kollegáktól is hallottam már ilyen történetet. A kutya neves tenyésztőtől van, egyszerűen félre nevelték.
Én a fajtaismertetőket úgy hívom, hogy kutya-horoszkóp. Szép és jó amiket írnak, egy darabig elhiszed, aztán a valóság rácáfol minden állításra, de néha azért bejön. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!