Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak ilyen sznob...

Miért vannak ilyen sznob kutyások?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy elég sokan vannak itt olyanok, akik ilyesfajta kijlentéseket tesznek: ezt a fajtát csak az ismeri, aki tartja, ezt a fajtát elhanyagolják, nem értik meg, aki nem tartja nem ismeri, tehát azt sem tudja megállapítani, h fajtiszta e...

Most akkor egy állatorvos basset houndot tart, akkor nem

ért ezekhez az x fajtájú kutyákhoz?!

Én, mint kutyaoktató, nem érthetek hozzájuk?

Idegesítő.

A mudi,pumi, am.staff, dogok, cane corso... stb.

Nincs semmi bajom velük, csak szeretném megérteni őket.

2009. aug. 27. 17:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%

bocsi, hogy nem kérdésedre válaszolok, de szerinted a cane corso tartható kis szoba kutya és kis gyermekkel együtt?

sok negatív és pozitív hozzászólást kaptam már ezzel kapcsolatban.

köszi előre is.

2009. aug. 27. 17:18
 2/15 anonim ***** válasza:
32%
Nem teljesen értem a kérdésed... Nekem mudim van és egyértelmű, hogy akinek nincs vagy más kutyája van az nem ért hozzá, mert elég nevetséges megjegyzéseik vannak... Pl a kik munkamániás kutyája van, azok azt hiszik a kutyámról, hogy nem szeretn dolgozni, pedig csak takarékos, mert így lett kialakítva. De amikor kell akkor megy... És azért mert a tűző napon 30 fokban nem száguld az alig tipegő birkák után, vagy nem pattog ha a nyáj szótfogad, ezért rögtön ezt hiszik. És igenis egy nem megértett fajta mert még a fajtaleírások nagy többségében is csúnya kutyként írják le, pedig egy leírásnak nem ez a dolga. Egy fajtaleírást sem olvastam még a mudin kívül ahol azt állítanák hogy a kutya ronda... És egy jellegtelen keverékszerű kutyának tartják, pedig pont hogy különleges kinézete van! Érdekes módon a cirfa mudi ronda, de a merle skótjuhász szép, a német juhász szép, de a mudi nem... Pont azért, mert nem ők élnek esetemben 3 mudival. Mindenki ahhoz a kutyához ért amlilyen volt neki, ami a kedvence, vagy amivel sokat foglalkozott oktatóként. A különböző fajtáknak nagyon más az igénye. Az állatorvosnak pedig a betegségekhez kell érteni. A többi fajtában nem nyilatkozom, mert azokat nem ismerem. :) És ettől nem érzem magam sznobnak, honnan is ismerhetném ha nem volt olyanom?
2009. aug. 27. 17:22
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
Akkor vagy te kutyaoktató,amikor én zsiráf.Ha az lennél,legalább azt tudnád h minden kutya fajtiszta..hmm
2009. aug. 27. 17:22
 4/15 anonim ***** válasza:
76%
A fajtisztaságot azért nem olyan bonyolult megállapítani... az látszik, hogy anyuka vagy apuka zsiráf volt-e. A FAJTAtisztaság már más kérdés.
2009. aug. 27. 17:24
 5/15 anonim ***** válasza:
29%
Ja és a fajtatisztaságot egy ember sem tudhatja 100%-ra. mert nem lát a génjebe. A mudis voltam.
2009. aug. 27. 17:25
 6/15 anonim ***** válasza:
93%

Ez nem sznobság szerintem.

Én pl. nem vagyok oda a puliért,yorkiért,kínai meztelenért,rotiért stb...

És nem is értem mit szeretnek rajta a gazdái. De ha lenne ilyen kutyám,biztos megszeretném,és megilágosulnék,hogy hoppá ezért és ezért jó ez a fajta.

És írta a doki példát,meg hogy te kutyakiképző vagy. Te is,és az orvos is más szemmel nézi a kutyákat. Szerintem

Monjuk én corsós vagyok nem fogom megérteni azokat akik pulikat tartanak,és valószínűleg ők sem engem,hogy miért tartok corsót.

Ez most csak egy példa volt.

Egyébként az első válaszolónak: a corso remek kutya gyerekkel is és más kutyákkal is remekül kijön. Tapasztalat.

2009. aug. 27. 17:29
 7/15 anonim ***** válasza:
72%
Hát ha ilyen lenne minden kutyaoktató, minden kutya inkább nem is írom le. szegény kutyák
2009. aug. 27. 17:37
 8/15 A kérdező kommentje:

Hmmm... Akik zsiráfok, azoknak csak annyit, hogy nem hiszem, h ők egyszer sem mondták/írták félre.

És kutyaoktató vagyok, csak nem olyan régen kezdtem. Így senki sem ismer.

Nos nem értem miért reagáltak egyesek ilyen érzékenyen, de itt nem a fajta ismeretéről van szó. Nekem nem ez a problémám. Hanem a hozzáállás!

Fajtától függetlenül találkozom a legkülönbözőbb viselkedésproblémákkal avagy nevelhetetlenséggel.

Szóval számomra nincs "könnyen kezelhető kutya", vagy hogy is szokták itt kérdezni.

Abban egyetértek tehát, hogy mindenki csak a saját kutyáját ismeri. De nem a fajtát! Hisz mind tudjátok, hogy 1-1 kutyának mennyire különböző a személyisége. És ez fajtákon belül IS ugyanennyire különböző... :S

Ebből következően válaszom az 1-nek:

Megfelelő nevelés, következetesség mellett természetesen!

A golden retrivert szokták ajánlani, mint a család legjobb kutyáját... Nem is olyan régen voltam kinn egy golden retrivernél, amelyik megsebesített egy gyereket. És a kollegáktól is hallottam már ilyen történetet. A kutya neves tenyésztőtől van, egyszerűen félre nevelték.

Én a fajtaismertetőket úgy hívom, hogy kutya-horoszkóp. Szép és jó amiket írnak, egy darabig elhiszed, aztán a valóság rácáfol minden állításra, de néha azért bejön. :P

2009. aug. 27. 18:25
 9/15 anonim ***** válasza:
64%
Még szerencse, h a kutyák jobban kijönnek egymással mint az emberek! Ők nem fenntartással közelednek a másikhoz!:S
2009. aug. 27. 18:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Egyetértek. :)
2009. aug. 27. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!