Előfordulhat hogy a mikrochip kiesik a kutyából vagy elromlik?
Egy ismerősöm kutyájából egyszer csak eltűnt.
Volt benne tuti, ő rakatta bele. Mentek a dokihoz, valamit át akartak íratni a regisztrációján, próbálták leolvasni, de nem volt sehol. Pedig ott volt a matrica az oltási könyvben, meg minden. Végül kapott újat.
saját történet:
a kutyám a nyaka bal oldalára kapta a mikrochipjét, ahogyan azt kell. többször leolvasták már vizsgákon, tenyészszemlén, mindig rendben volt.
aztán a tenyészszemle után kb. egy-másfél hónappal volt egy munkavizsgánk, amin egyszerűen nem találta a leolvasó. végigvettünk minden lehetőséget: elemet cseréltünk, átnéztük az egész kutyát, hátha elvándorolt, ellenőriztünk vele más kutyákat - azoknál rögtön jelzett - de az enyémben egyszerűen nem találta. nem tudtam mire vélni a dolgot, hisz eddig sosem volt ezzel probléma, akkor viszont ott álltunk, én vonogattam a vállam, hogy hát ott volt, a bíró is vonogatta a sajátját, hogy hát azonosítás nélkül nem vizsgázhatunk... a hajamat téptem. 500km autózás, edzőtábor, kemény tízezrek, évi alig néhány vizsgalehetőség, és az azonosítóval ellátott kutyámat nem tudtuk azonosítani...
végül tanúkkal (köztük a kutyám tenyésztője) írtunk jegyzőkönyvet, hogy a Fifi az a Fifi, és a munkavizsga után a helyi MEOE szervezetnél kellett még leolvastatnom a kutyát, hogy elfogadják véglegesen a sikeres vizsgánkat. mind a MEOE titkárnő leolvasója, mind a saját állatorvosunké (ahogy hazaértünk elmentem hozzá csak emiatt) azonnal megtalálta, a nyak bal oldalán. egy centit nem mozdult el.
és mondom: ugyanez a leolvasó más kutyákban azonnal megtalálta. ha ezt meg tudná magyarázni valaki, azért hálás lennék, nem szeretnék soha többet ilyen helyzetbe keveredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!