Buszozáshoz szoktatni?
Én nem gyakoroltam vele különösképp a buszozást.
Már 7 hetes korában busszal hoztam haza egy karton dobozban (4 éve). Nem volt semmi baja, nézelődött.
Aztán kb.5 hónapos volt, amikor rendszeresen buszoztam vele a kutyaovódába, később suliba. Nem volt vele gond. Néha nyűszögött egy keveset, de hamar megszokta. Mára már ha buszra szállunk csak leül mellém és néz.
Hozzám nemrég került egy kutyus, aki eddig még sosem buszozott, 8 éves. Azóta rendszeresen bkv-zik velem.
Az első nap még ölben vittem fel a buszra, aztán 2-3 napig a hámjánál fogva emeltem fel. Aztán egyszer már csak felugrott magától. :) A leszállást természetesen hamarabb megtanulta mint a felszállást. :)
A buszon először nagyon rettegett, de az út végére végül feloldódott. Eleinte mindig félt, de mindig egyre gyorsabban oldódott fel. Most már farkcsóválva szál fel bármelyik bkv járatra. :)
Szóval semmi különöset nem kellett csinálni, csak vinni.
Nekem lehet hogy szerencsém volt, de nem volt különösebb gondom egy-egy nyüszögésen kivül egyik kutyámmal sem.
Pedig a malamut már majdnem egy éves volt, amikor először buszra szállt.
Vele sem kellett külön gyakorolni, egyszerűen csak utaztunk vele és megszokta.
A legelső kutyám német juhász volt, vele egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem akart felugrani a járműre. Egy kis biztatás után, már vele sem volt gond.
A malamutomnak az autó volt szokatlan. Már majdnem 5 éves volt, amikor elöször vittem autóval. Be kellett rakni a hátsó ülésre. De kiszálláskor és a következő beszállásoknál már nem volt gond vele.
7. vagyok.
Tegyél rá hámot, így könnyebben meg tudod emelni. Ha a mellső lábai fenn vannak, után már menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!