14 hónapos rotim már ilyen marad?
Figyelt kérdés
Nem ugat meg nap közben senkit, mindenkit beenged, csak nézi és szaglássza.. Nem kellene már ugatnia vagy vmi?
Csak a fura hangokat zajokat ugatja:(
2009. aug. 27. 12:25
11/18 anonim válasza:
12.56
Képzeld nem talált :)
Pitbull-om van
12/18 anonim válasza:
Semmiképp nem szabad megverni, se finoman se durván, se sehogy. Aki pedig képes kezet emelni bárkikre csak úgy, és még büszke is rá, az ritka nagy patkány.
13/18 anonim válasza:
A kutyád még fiatal, ilyenkor kezd kialakulni a védőösztön. Én ismerek egy rotit aki nagyon kedves amikor kiszökik az én kutyáimhoz. Vagyis csak megszagol és kész... Közömbös. Sosem láttam nagyon ugatni, csak buffogott néhányat. Aztán egyszer megpróbáltam tudtára adni hogy nem kéne a kerítésünke lőtt várnia, mert mi már bementünk, hessegettem, erre azonnal támadott, vagyis ugatott egyet és morgott. Persze szerencsére köztünk volt a kerítrés. Azóta is kedves velem ha kijönl, szóval szerintem ilyen a tökéletes kutya. Csak akkor amikor kell. Ha szerencséd van, a te kutyád is ilyen lesz. Ha nem akkor olyan mint egy másik roti aki kan létére majdnem megölte a szukáimat. :D -.-' Otthon semmiképp ne hergeld, és ne verd meg. Ha később sem alakul ki a házőrzés akkor ilyen, nem változtathatsz. Iskolába mindenképp jó vinni, hogy megneveld, és utána lehet csibészelni, ami nem hergelés csak játék...
14/18 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy minden fura és szokatlan helyzetben ugat. Éjjel például nagyon őriz, aki elmegy a ház előtt már szétdönti a kaput. Nappal viszont bárki bejöhet.. Példa erre a kisebbségi árusok nap mint nap járkálnak erre , na őket nem szeretném pl h beengedje.. Annyira gondoltam h van pár távoli ismerősőm h ők a kapun kivülről idegesítenék picit a kutyát max 1-2 alkalommal hogy néha azért ugasson nappal is:)
2009. aug. 27. 23:15
15/18 A kérdező kommentje:
Nah kipróbáltuk a hergelést, nem jött össze:( A csávó magyarázott a kutyának toppogott kapun kivül a kutyám egy darabig figyelte, majd el jött onnan (látszólag félve) :((
Hagyni kell neki időt még? (14 hónapos lesz..)
2009. aug. 28. 10:31
16/18 anonim válasza:
14 hónaposan egy kan még éretlen, nem elég nagy az egója. Nálunk ugyanez volt a helyzet. Nappal csak a szukát utánozza, azért ugat, este meg átveszi az irányítást, és minden zajra keményen védi a birtokot. Az enyém most 2,5 éves, és most kezd komolyodni. Fizikálisan is most van a toppon. Ha meg valaki Veled jön be, azt természetesen nem szabad bántaniuk!!!!!!!
17/18 anonim válasza:
Ha Te vagy a falkavezér az a JÓ ha beenged mindenkit, hiszen Te döntöd el ki jöhet be és ki nem. Miért jó az, ha eszelősen megugat mindenkit? Egyrészt idegesítő másrészt Neki sem jó, ha nem bízik az emberekben. Házőrzésre szerintem azért nem jó kutyát tartani, mert aki akar az úgyis bejut Hozzátok (legfeljebb előtte megmérgezi a kutyád). Egyébként még bőven gyerek a kutyusod, feltehetően (mivel erre lett kitenyésztve) őrizni fogja a házat később, de Te ne fejleszd ezt benne, emrt az a kutya,a ki meg is támadja az embert, nem jár vele sosem jól.
18/18 A kérdező kommentje:
Nem kell mindenkit megugatnia, csak azt aki jön hozzánk:) Minden fura, szokatlan helyzetben ugat és támad\véd, viszont az emberekben mindegyikben megbízik, illetve megbízott! Azt akarom elérni hogy ne ugy nézzem minden emberre, mint barátra, legyen bizalmatlan velük szemben! A múltkori "hergelés" kis sikerrel már járt:) Eddig embert nem ugatott meg ha jött hozzánk, viszont az eset után megdöngette a kaput, mikor jött a villanyszámlás:))
2009. szept. 2. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!