Lóg a kölyök Husky füle?
Van egy 2 hónapos kislány Husky kölykünk, és lóg a füle. Ezzel nincs is gond, de ahogyan a képeket nézegettük neten, egyik kölyök Husky-nak sem láttuk, hogy lógott volna. Soknak még születésük után pár héttel is már állt.
Kételkedünk abban, hogy fajtisztát kaptunk, ugyanis a tenyésztő akitől hoztuk nem tűnt túl megbízhatónak. Elhoztuk a kutyát mert egy putriban tartották és a tenyésztő mondta is hogy agyon ütötte volna egy héten belül ha nem jelentkeznek érte. 9-en voltak egy alomban és úgy bántak szegénnyel mint egy darab hússal.
A kutyusnak nem volt semmi könyve, az oltást is a tenyésztő adta be neki (állítása szerint).
Mi szeretjük így lógó fülűen is, csak kíváncsi vagyok hogy átvertek-e minket? Mert mondanom sem kell, hogy fizettünk a kutyusért.
Nem hinném, hogy fajtatiszta (husky-terrier keverékem van, annyira "huskys", hogy utcán nem találkoztunk még olyan emberrel, aki nem huskynak nézte), de mivel - gondolom - nem tenyésztési vagy kiállítási célra vetted, a te szempontodból szerintem ez édesmindegy, kiskutya, aranyos, husky-szerű. Neked ennyi elég is, ha tényleg beleszerettél volna a fajtába, nyilván el sem játszol a gondolattal, hogy akár csak hobbi célra, ivartalanítási kötelezettséggel száz alatt hozzájuthatsz egy kiskutyához. A füle nekem elég fura, lehet, hogy fog még állni, állatorvoshoz így is-úgy is mennetek kell, kérdezd meg, lehet-e tenni valamit (porcerősítőt adni, vagy valami). Az oltási programját én a helyetekben teljesen elölről kezdeném (mi is elölről kezdtük anno - pedig nyolc hónaposan került hozzánk -, én sokkal nyugodtabb vagyok így).
Kedves mindenki: A legtöbb esetben ugyanazt mondanám, mint ti, de álljunk meg egy pillanatra, nézzünk gondolatban ennek a kiskutyának a szemébe, és az vesse a kérdezőre az első követ, aki tiszta lelkiismerettel képes lett volna ott hagyni a kölyköt annak tudatában, hogy ha nem viszi el, egy héten belül meghal. Persze, eleve nem az expresszen kellett volna keresni "olcsón-gyorsan", fel sem kellett volna hívni, el sem kellett volna menni, és legfőképpen nem kellett volna elhozni, de nem minden jövendőbeli állattartó olyan felkészült, mint azok a kutyások, akik itt is válaszolnak. Talán ez a hercehurca, a kölykök és a "putri" látványa elég lesz neki ahhoz, hogy később jobban utánajárjon a dolgoknak, kutyasuliba és rendszeres orvosi kivizsgálásra hordja a kutyát. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg a következő alkalommal megfelelő helyről (jó tenyésztőtől vagy menhelyről, fajtamentőktől) választ kiskutyát - ugye, Kérdező?
Köszönöm mindenkinek a kommentet! Szeretjük és imádjuk, és nagyon vigyázunk rá. Természetesen orvos látta, beoltotta, és minden nap figyelünk rá, nehogy gond legyen. Tanítjuk, neveljük.
Eddig mindig menhelyről hoztunk kutyát így nem igazán voltam tisztában azzal, hogy egy fajtatiszta kutyus milyen előfeltételekkel jár. De nem bántuk meg hogy elhoztuk :) ÉS igyekszünk nagyon jó életet biztosítani neki.
A füle egyébként már ÁLL!!! :D
JUHÚÚÚÚ!!! Akkor megoldódott :D Sok sikert és boldogságot a kutyushoz! :)
husky-terrier keverékes lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!