Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki lakásban tart kutyát,...

Aki lakásban tart kutyát, segítene?

Figyelt kérdés

Férjemmel és 2 éves kisfiunkkal lakásban élünk.A közeljövőben szeretnénk egy kutyust, de még tanácstalanok vagyunk, hog milyen fajtát válasszunk. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, ezért szeretném ha olyanok válaszolnának, akik tényleg CSAK lakásban tartják a kutyát, tehát nincs kert (a séta és kirándulás természetes :))

- milyen fajtájú a kutyus?

- mennyire hullik a szőre?

- mennyire beteges?

- mennyire mozgékony, ugrálós vagy inkább lusta tipus? (a lakásban)

- és mennyire "bírja" a kicsi gyerekeket?

Tudom, hogy a betegség és a mozgékonyság egyed függő is, de azért kiváncsi vagyok.

Előre is nagyon koszönöm a válaszokat!

Sokan írjatok, légyszi :)

2013. jan. 6. 10:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
62%

Jó akkor hullik :o))

Bár érdekes, h a barátnőmnél ahol 3 uszi lakik nincs szőr a lakásban és ahogy megnézem a kutyák szőrét, nem hullik, nálam meg a rövid szőrű kutyámtól takarítás után egy nap elteltével áll a szőr. Fura.

2013. jan. 6. 11:20
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem értesz abból, h nem hullik le a földre??????? Kérdezd meg a barátnődet, h ha megfésüli a kutyát tükrös kefével, akkor van benne szőr, vagy nincs?
2013. jan. 6. 11:23
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk bichon bolognese kutyusunk van, már 6 éves. Nem annyira hullik a szőre, vagy legalábbis nem nagyon vesszük észre. Szoktuk vinni kutyakozmetikushoz, és rendszeresen kikeféljük a szőrét. Egyáltalán nem beteges, 6 év alatt egyszer sem volt gond az egészségével. Egy nap 3x visszük le sétálni kb. fél órára, itthon pedig a gyerekek játszanak vele. Nagyon játékos, ha ott vagyunk a közelében akkor állandóan minket boldogít, le sem száll rólunk, de ha elmegyünk vagy nem foglalkozunk vele egy ideig, akkor lefekszik és alszik. Nem szedi szét a lakást, olyankor nyugodt tud maradni. Nagyon szereti a gyerekeket, gyakran itt van a szomszéd kisfiú, pont 2 éves. Szegény kutyánkat mindig meg akarja lovagolni, vagy dobálja valamivel, de sosem mutatott még ezért agressziót, eltűri szépen vagy időnként elbújik :)
2013. jan. 6. 11:41
 24/38 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök, hogy ennyien írtatok, ebből is látszik, hogy mennyire nem lehet egy adott fajtára alapozni, mert nagyon más egy-egy kutya személyisége. Pláne egy gyereké! Sógornőmnek yorkija van, imádja a gyerekeket, türemeles velük, vagy otthagyja őket, ha elege van. Nyugodt, nem megy az ember agyára.

Barátnőmenk mopsza van, ugrál össze-vissza, a 4 éves gyerek meg ott rúg bele ahol tud, meghúzza fülét-farkát, pedig jól van nevelve (mármint a gyerek, elvileg :)) Viszont ha megyünk hozzájuk, az én kisfiammal egész máshogy viselkedik, mert ő simogatja, kedves vele, nem bántja, így a kutya sem ugrál, kapdos.

Tudom, hogy minden kutyának hullik a szőre valamilyen szinten, de pl.ebben a két esetben (mopsz és yorki) a mopszos lakásban még mosás után is kutyaszőr van a ruhákon, a yorkis lakásban pedig alig találni kutyaszőrt, pedig ott nincs minden nap porszívózva.

Pont ezért kértem, hogy tapasztalatokat írjatok és köszönöm is annak, aki ezt tette :)

2013. jan. 6. 11:57
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nekünk 2 éves volt a kutyánk, amikor összeköltöztünk egy 10 hós leányzóval. Azóta imádják egymást. Persze 10 hósan nem tudom neki megmagyarázni, hogy ne húzgálja a kutya fülét, így hát akarva-akaratlanul is húzgálta, a kutya meg hagyta, nem érdekelte. Legjobb barátok lettek :D Azóta már nagyobbak, a leányzó 4 éves, mégnagyobb lett a kötelék.

A kutyus egy kistestű keverék, a szőre hullik, de furminátorozással ez 85%ban csökkenthető. Beteg még nem volt, pedig már 6 éves. Bent nyugodt a kutya, kint nagyon aktív, van benne vadászösztön. És persze imádja a gyerekeket.

Én mindenképpen ajánlom a kutyát a gyerek mellé, nagyon állatbarát kislány lett belőle.

2013. jan. 6. 12:16
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Látom az uszkárnál érdekességet mondtam :D
2013. jan. 6. 12:28
 27/38 anonim ***** válasza:
Nekünk bishon havanese kutyusunk van, már 11 éves. A szőre majdhogynem egyáltalán nem hullik, de én évente kétszer megszoktam nyiratni, mert inkább gyapjas a szőre, és akkor összecsomósodik. Szerintem így sokkal könnyebben kezelhető. A 11 év alatt nem volt beteg. Imád sétálni menni, nálunk már megnőtt a gyermek vele együtt, imádják egymást. Amit nem szeret, egyedül lenni, de ez valószínű abból is adódik, hogy legtöbbször nincs egyedül hagyva. Egyébként nagyon nyugodt, természetű
2013. jan. 6. 13:21
 28/38 anonim ***** válasza:
Nekünk bishon havanese kutyusunk van, már 11 éves. A szőre majdhogynem egyáltalán nem hullik, de én évente kétszer megszoktam nyiratni, mert inkább gyapjas a szőre, és akkor összecsomósodik. Szerintem így sokkal könnyebben kezelhető. A 11 év alatt nem volt beteg. Imád sétálni menni, nálunk már megnőtt a gyermek vele együtt, imádják egymást. Amit nem szeret, egyedül lenni, de ez valószínű abból is adódik, hogy legtöbbször nincs egyedül hagyva. Egyébként nagyon nyugodt természetű, nagyon örülök hogy ezt a fajtát választottam.
2013. jan. 6. 13:23
 29/38 anonim ***** válasza:
Bocsi, 27-28-as vagyok, véletlenül kétszer küldtem el.
2013. jan. 6. 13:24
 30/38 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Leírhatnád majd, mi mellett döntöttetek, kíváncsi vagyok :)

2013. jan. 6. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!