Aki lakásban tart kutyát, segítene?
Férjemmel és 2 éves kisfiunkkal lakásban élünk.A közeljövőben szeretnénk egy kutyust, de még tanácstalanok vagyunk, hog milyen fajtát válasszunk. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, ezért szeretném ha olyanok válaszolnának, akik tényleg CSAK lakásban tartják a kutyát, tehát nincs kert (a séta és kirándulás természetes :))
- milyen fajtájú a kutyus?
- mennyire hullik a szőre?
- mennyire beteges?
- mennyire mozgékony, ugrálós vagy inkább lusta tipus? (a lakásban)
- és mennyire "bírja" a kicsi gyerekeket?
Tudom, hogy a betegség és a mozgékonyság egyed függő is, de azért kiváncsi vagyok.
Előre is nagyon koszönöm a válaszokat!
Sokan írjatok, légyszi :)
Yorkit semmiképp nem ajánlanék gyerek mellé. Akár kicsi, akár nem, terrier. Vannak természetesen olyan kutyák, amik nem, vagy csak minimálisan hullajtják a szőrüket (minde kutyának kiesik az elhalt szőr, csak van olyan, amelyiknél ez egyből rá is tekeredik a többi szálra, így fizikailag nem esik le a földre, bár már kihullott).
Az uszkár jó lenne, de abből is inkább a közép. A kis méretű kutyák kevésbé bírják a gyűrődést, márpedig egy kisgyerek mellett abban lesz része bőven.
Ezért mondtam, h olyan helyről hozzál, ahol a kutyák "tesztelve vannak" különböző dolgokra - pl. gyerek, macska, idősek, autó, bezártság stb. Sok menhelyen ez alap, de ezt mindenképp ott kell megbeszélni. Én két olyan helyet írtam, ahol tudom h ez így működik. Az én kutyám a Tordaszooból van, és ismerettségi körből még 3an fogadtak onnan örökbe - azok közül 2en gyerek mellé.
Én már csak azért is fogadnék inkább örökbe, mert nekem fontos lenne h a gyerekem azt a példát lássa, h megmentünk egy kutyát, aki a mi családunkban találja meg a nyugalmat, biztonságot, jó életet. Ez szerintem beépül a gyerek személyiségébe.
Nem tudom hogy már írták e lusta vagyok most elolvasni az egészet.
Az uszkár hullajtja a szőrét ugyan úgy mint a többi kutya. Csak a szőre formája nem engedi hogy a kihullott szőr leesen a kutyáról. Többek között ezért is kell az uszkárokkal rendszeresen kozmetikushoz járni, hogy kiszedje az kihullott szőrt. Amit egyébként te is megtehetsz csak azért az nem lesz olyan mint ha egy kozmetikus csinálná :)
Jelleme: Értelmes, eleven és mozgékony kutya, tele bátorsággal – néha túlzottan is. Erősen kötődik a gazdájához és a családjához, s velük szemben kedves, de olykor makacs is. A Yorkshire terrier kíváncsi és igen éber eb.
Társas viselkedése: A gyerekekkel való kapcsolata zavartalan, ha azok nem kezelik játékszerként, és nem sértik meg a territóriumát. Más kutyákkal szemben olykor eléggé meggondolatlanul viselkedik, de a macskákkal jól kijön, ha fiatal korától kezdve együtt nevelkedett velük. Más háziállatokkal, például a rágcsálókkal már nem ilyen egyszerű a helyzet, mivel azok e kis terrier természetes zsákmányállatának számítanak. Megfelelő szoktatással azonban e nehézségek is elkerülhetők. Az idegenek érkezését ugatással jelzi, és eltarthat egy ideig, mire elfogadja őket.
Nekem bullmasztiffom van.
A jövőbeni gyerekvállalásnál természetesen szempont volt az is, hogy a kutya alapjáraton szeresse a gyerekeket. Ennek a fajtának nagyon magas a "gyerektűrő képessége."
Az enyém imádja a gyerekeket, él-hal értük :)
Mivel rövid szőrű, így hullik a szőre (de a mennyiség nagyban függ attól, hogy mivel eteted), mi BARF étrend szerint etetjük, előtte tápoztunk, sokkal minimálisabb most a szőrhullás.
Kölyök korában gyenge volt az immunrendszere, de szintén a BARF étrendnek köszönhetően most már minden rendben van :) Szűrt szülőktől, tenyésztőtől vettük a kutyát, így örökletes betegségei nincsenek.
Lakásban nyugodt, ugrálással soha nem volt gondunk.
Ahogy írtam, imádja a gyerekeket :)
Alapjáraton a fajta nem igényel óriási mozgatást naponta, de simán bírja a kirándulásokat, ilyesmiket :)
Ami hátránya van (bár senki sem lehet tökéletes), hogy nyáladzik, melegebb időben, séta közben törölgetem folyamatosan a pofiját, hogy ne kenjen össze. De otthon a lakásban max. akkor nyáladzik, ha épp eszünk és kunyerálna (de ezt is csak a férjemnél, tőlem nem kunyerál).
"Az uszkár hullajtja a szőrét ugyan úgy mint a többi kutya. Csak a szőre formája nem engedi hogy a kihullott szőr leesen a kutyáról. Többek között ezért is kell az uszkárokkal rendszeresen kozmetikushoz járni, hogy kiszedje az kihullott szőrt. Amit egyébként te is megtehetsz csak azért az nem lesz olyan mint ha egy kozmetikus csinálná :)"
Ne haragudj Diesel, de ez úgy hülyeség ahogy van....
Az uszkárnak nem hullik a szőre, hanem nő mint az emberi haj, aljszőre sincs...és azért kell kozmetikushoz hordani rendszeresen mert olyan hosszú lenne és összegubancolódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!