Milyen gyakran szabad fürdetni egy uszkárt?
Én csak általánosságban tudom, hogy ha fürdetik a kutyát, tönkreteszi a bőrét, elveszíti a természetes védekezőképességét. Én évente max. 2-3 alkalommal fürdetek nyáron, illetve ha valami miatt tényleg nagyon szutykos (ürülék, stb...) Sarasság miatt nem fürdetek, leszárad róluk gyönyörűen 1 nap alatt. Általában olyanok, mintha skatulyából húztam volna ki őket. Spánielkeverékek és kozmetikust is évente max. 1-szer látunk. Este mindig bent vannak a lakásban, sokszor nap közben is.
A szőrhullással már több gondom van, de az meg vele jár.
ha mindenáron fürdetni akarod ( jobb minnél ritkàbban) akkor várj az előző fürdetéstől minimum egy hónapt de inkább kettőt.
a túl gyakori fürdetés nem tesz jót nekik
a bőrük termel zsírt (mint minden emlős) ha túl sokat fürdeted kiszáradhat a bőre de vannak olyan kutyák akiknél pont az ellenkezőjét vàltja ki, és bezsìrosodik a szőrűk.
Akkor még várok, nem fürdetem ilyen gyorsan újra, hiszen csak két hete volt. Annyira nem is vészesen koszos, csak szeretem amikor szép tiszta és illatos. Eddig csak macskáim voltak, úgyhogy ehhez vagyok szokva. :) De rosszat nem akarok neki, úgyhogy várok inkább legalább a hónap végéig.
Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólóknak részben igazuk van, de...
A fent leírtak nem uszkárra, hanem normál szőrzetű kutyákra vonatkozik. Az uszkárok szőrzete speciális, nem vedlik, nem hullajtja a szőrét, úgynevezett hipoallergén fajta. (nem allergizál) Kutyahajnak mondják az uszkárok szőrét. Mint az emberi haj folyamatosan nő. Ezért kell kb. 6 hetente nyírni. Különben húzná maga után a földön. :-) / [link]
Vízi vadészkutyának tenyésztették nem árt neki a víz. Akár néhány naponta lemosható róla a kosz, de sampon nélkül. Samponnal csak 4-6 hetente.
Minden esetben jól meg kell törülni, majd megszárítani! Könnyen megfázhatnak, ha vizesen hűvös helyre fekszenek le!
Ajánlom figyelmedbe a kutyaruhákat! Télen lehetőleg bélelt legyen, kívül vízzáró anyagból. Amennyiben így sétáltatod elég a lábait lemosni, néha csak megtörülni.
A miénk ruhája a lábait is védi, így szinte csak a tappancsai lesznek koszosak.
Egy jó minőségű kutyaruha nem olcsó. Főleg, hogy méretpontosat nehéz készen venni, azt varratni szokták. /Mi megoldottuk okosan, mint több kutyás ismerős is. Gyerekruhát alakítottunk át számára :-) Polár kardigánt és vízlepergős overált, ill. mellénykét./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!