A kutyát milyen gyakran lehet fürdetni?
Dermilen samponnal gyakran - akár hetente, naponta - is. Hypoallergén ápoló sampon zsírvisszapótló hatással
Célállat: Kutya, macska, ló.
Javallat:
A bőr és szőrzet tisztítására, más samponok használata után a lemosott faggyú réteg védő hatásának helyettesítésére. Gyakori használatra. Allergiás állatoknak a bőrérzékenység csökkentésére.
Mi kb. 3 hetente fürdetjük ezzel és gyönyörű a szőre.
Biztos nem rossz ez a Dermilen, de szeretem, mikor hipoallergénnek írják, de azért az összetevők között ott a fragrance, ami teljesen felesleges összetevő...
Egyébként én a kutyámat 3 havonta fürdetem csak, pedig benti kutyus, kivételt képez amikor nagyon koszos, meg belehempereg valamibe. Ha elmegyünk vidékre akkor naponta többször kap egy kis slagot :D
szia!
Az én mudim csak tavasszal van fürdetve, különben hetente átkefélem a szőrét egy szuper kutyakefével.
A kozmetikus épp ezen az éven mondta tavasszal, hogy milyen jól teszem, hogy csak egyszer fürdettetem meg vele a kutyát, mert többször nem tenne neki jót! Pedig a kozmetikusnak megérné a dolog. :)
Amúgy gyönyörű, tiszta, fényes a szőre, elég neki a kefélés.
persze ezt úgy gondolom, hogy vedléskor jó alaposan ki van fürdetve, kikefélve, utána miért is kellene fürdetni? Nyár végén már nő a téli szőr, ami következő tavasszal megint kap egy jó kis szakszerű ápolást, eltávolítást :)
Persze, a benti kutyák több tisztítást igényelnek, de hallottam én a kozmetikustól történeteket, hogy egyes gazdik ha tehetnék, naponta fürdenék őket...szegény kutyák...
Szia előző!
A mudit azért nem ajánlott fésülni gyakran, mert kimegy a göndörség a bundájából. Romlik a minősége a szőrének. De én egy héten egyszer azért alaposan átkefélem. Amúgy öntisztuló a szőre.
Fürdetni meg felesleges, azért, amit már korábban leírtam. Amúgy ő nem is lesz annyira koszos, hogy meg kelljen fürdetni, mert ráz egyet magán, és már tiszta is :).
"A mudik szõrápolása gyerekjáték, elég hetente egyszer a szõrzetet teljes hosszában alaposan kikefélni. Mivel maga a szõrzet eleve erõsen öntisztító, sokszor az egész napos sárban tapicskálás és dagonyázás után a teljes száradás befejeztével a kutya tökéletesen tiszta! Kifejezetten mókás, amikor a száradó félben levõ mudi 1-1 erõs bundarázására kisebb porfelhõ keletkezik."
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!