Mit javasolnátok az illetőnek, és mi a véleményetek?
Mit javasolnátok az illetőnek,és mi a véleményetek?
Elmesélek egy történetet, ami egy barátommal történt meg. A kérdést azért teszem ki, hogy ő is lássa mások mit gondolnak (elküldöm neki a kérdés linket). Az a vád ért, hogy én nem értek hozzá (mivel még kutyám soha nem volt és most sincsen).
A történet röviden: Nem rég kiköltözött kertes házba az illető, és dec.24-én felhívott, hogy segítsek neki kutyát találni még ma.Én visszautasítottam a magam furcsa módján, mondtam neki "ez nem fog sikerülni". Ő saját kezébe vette a dolgokat, sikeresen talált is egyet és ingyen kapott egy alig 3 hónapos NJ keverék kölyköt (A kutyának se chipje, se oltása nincsen!). Ma elmesélte nekem, hogy jött hozzájuk látogatóba egy ismerős - természetesen a kutya számára idegen-, és megijedt tőle, utána morgott rá, végül maga alá pisált. Mindezt vicces formában, mint egy jó poént.
Ettől én rendesen kikeltem magamból, mert szerintem ez nem normális viselkedés és a jövőben veszélyezteti a 4 gyerekes családját. Ez a kutya saját meglátásom szerint ideggyenge!
tény hogy első hallásra nem teljesen megszokott ez a viselkedés (a kölykök általában játékosak) de nem szabad figyelmen kívűl hagyni hogy a 3 hónapig milyen élete lehetett. ha teljesen elzárva nyilván ijedősebb egy kissé, szintén azt is nagyon jól megmondták hogy a kölyköknek van egy ijedősebb, óvatosabb korszaka is.
namármost, egy kölyöknél még egyáltalán (főleg ilyen fiatal korban) nem szabad rámondani hogy ideggyenge, vagy agresszív vagy bármi más. ugyanis ez változhat , alakulhat illetve adott esetben ki is nevelhető. ha már felnőtt korban van (elmúlt jócskán egy másfél éves) akkor már lehet némileg skatulyázni a kutyát hogy éppen milyen a jelleme.
azt sem vetted figyelembe hogy ez a kiskölyök nincsen ott még egy hónapja sem (ha dec.24től számolom), a minimum átlagosan még egy felnőtt kutyának is két hónap szokott lenni hogy megszokják új környezetüket! nem tudhatod, lehet hogy két hónap múlva le sem lehet majd vakarni olyan kis hebrencs lesz.
személyes véleményem pedig az hogy a gazdi sokkal jobban tette hogy nem tulajdonított neki nagy jelentőséget semmint hogy kiakadt volna úgy mint te, ezzel esetlegesen rögzítve a kiskutyában ezt a viselkedést. elnézést kell kérned tőle amiért olyan komoly dologról alkottál neki súlyos véleményt amiről saját bevallásod szerint sem igen lehet sok tudásod, tapasztalatod. hiszen ennek ellenére igen nagy vehemenciával kiálltál a véleményed mellett és ha esetleg a gazdi hallgat rád, lehet hogy maradandó károsodást értek el a kutyában, vagy megválik egy olyan kutyától ami esetleg élete legjobb blökije lehet.
persze tisztelem és becsülöm benned hogy végül megkérdezted mások véleményét ha még nem is a véleménykinyilvánításod előtt történt.
a kedves gazda pedig mihamarab oltassa a kiskölyköt, illetve a chipeltetés is nyilván nem maradhat el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!