Kiképzők, iskolavezetők! Mennyit kerestek? Milyen egyéb költségek merülnek fel?
Mekkora különbség van egy kiképző és az iskolavezető keresete között? És a bevétel hány%-át viszik el egyéb költségek? (Pálya bérlés, rezsi, a felszerelések kb. mennyibe kerülnek? - mármint az agility akadályok, ŐV cuccok,...)
Privátban is írhattok, ha nem akartok nyilvánosan nyilatkozni...
Köszönöm a válaszokat!
Én elég sok oktatót, kiképzőt és pár iskolavezetőt is ismerek, mindnek van polgári foglalkozása és a hétvégéik rámennek a sulira. Szóval azon túl, hogy jelentős hasznuk nincs belőle, még a családtól elvett idővel is el kell számolniuk.
Ha mondjuk én ilyesmire adnám a fejem, akkor az ebből származó esetleges plusz bevételt a kutyáimra és saját magam továbbképzésére fordítanám.
Köszönöm a választ!:)
De azért csak van valami különbség az iskolavezető és a kiképzők fizetése között, nem?
Magyarul oda akarok kilyukadni, hogy megéri-e iskolát nyitni, ha nem kell területet bérelnem? :)
Hát ez nem hangzik túl jól, bár sejtettem, hogy ilyesmi választ kapok...
Köszönöm!:):)
Ha valaki tud még bármilyen információval szolgálni, örülnék, ha írna!
és az utolsó előtti válaszolónak nagyon megköszönném, ha majd még írna!:):)
A " megéri-e iskolát nyitni, ha nem kell területet bérelnem? :)" kérdéshez írnék pár sort: Ugye azt írtam hogy szerintem nem. Eleve nem mindegy hogy hol van az a terület ahol a sulit tartanád. Mindenképp főúthoz közel érdemes kialakítani a pályát, a jó megközelíthetőség miatt, de persze olyan helyen legyen ahol a környéken lakókat nem zavarja a kutyák ugatása, vagy öv alatt az ostorral való csattogás.
Aztán az sem mindegy hogy maga a település ahol nyitni akarod a sulit mennyire előrehaladott a kutyatartási kultúrát tekintve. Mert vannak olyan települések, ahol már azt sem nézik sokan jó szemmel hogy ha valaki kutyát sétáltat mert ezzel felverik a környéket, nos ilyen helyeken kevés az esély arra hogy számottevő érdeklődő legyen a kutyaiskola iránt. Nem nagyon lehet fenntartani és fejleszteni a színvonalat és az eszközöket ha nincsenek tagok akiktől pénz folyna be. Valamint ide tartozik az is hogy te milyen szemléletben képzed a kutyákat. Ha a régebbi típusú képzést használod ahol csak rángatva vannak a kutyák ész nélkül folytó és szöges nyakörvben, nos azok egy ilyen településen még csak-csak megállnák a helyüket de egy mai szemlelettel dolgozó suli ahol a gazdákat képzik főként és nem a kutyákat az már nem biztos. Tudom hogy ez így erősen hangzik, de attól még valós dolog. Ezzel ellentétben ahol van nemi normális kutyatartási kultúra, és nem nézik le a szomszédot azért mert sétáltatja a kutyáját, ott valószínűbb hogy beválna az újabb szemlélet alapján történő kiképzés.
A másik dolog szintén a településekre nézve, hogy érdemes megnézni a közelben mennyi kutyaiskola van (mondjuk 60 km-es sugárban) mert ahol sok van közel egymáshoz kezdőként megint csak nehéz beindítani a sulit. Ide tartoznak még a hirdetések, ha azt akarod hogy tudjanak róla a környékbeliek hogy új kutyaiskola nyílt, akkor azt rendesen meg kell hirdetni, ami pénzbe kerül és koránt sem biztos hogy visszahozza majd az erre költött pénzt. Mi egy kb 8000-es lélekszámú faluban nyitottuk a sulit, és nincs messze a megyeszékhely sem, kb kétszer hirdettünk helyi újságokban és még így is nagyon kevesen tudnak róla hogy itt kutyaiskola működik. Mondjuk mi nem is bánjuk ezt de ez már más téma.
Nagyon nem árt ha papíron is rendben van a suli, hogy legálisan tudj működni mert sosem lehet tudni mikor akad egy "jóakaró" aki feljelent valamiért, ha ellenőriznek és kiderül hogy feketén működik az egész suli akkor nagyon megütheted a bokádat. Ezt sem kis pénz hivatalosan elintézni.
És mint már említették mások is, a felszerelések rettentő drágák. Mi magunk csináltuk az akadálypályánkat (2db állítható magasságú ugróakadály ,hinta ,"A" palánk, gumis ugróakadály, öv-höz asztal, 4db fürkészpalánk és az ugró akadályok valamint az "A" palánk IPO verseny szabvány szerint készültek) így csak anyagköltségek voltak, de alsó hangon is 150e Ft-ba került az egész és lassan már cseléni is kell belőlük mert elhasználódtak. És akkor még ott vannak öv-höz a felszerelések amiken a huzatot 4-6 hónaponta cserélni kell, különb féle ékeket és védőkarokat kellett venni ami megint csak nem volt olcsó.
Na és ezek csak az alap dolgok voltak a területre is kell venni/csinálni dolgokat ami megint csak pénz, gondolok itt a padokra, ha olyan a terület akkor körbekeríteni főleg ha az akadályokat ott kell hagyni állandóra, nem árt ha van a területen vízforrás sem valamint rendben is kell tartani az egészet, így füvet kell nyírni ami megint csak pénz.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, a lényegesebb dolgokat talán leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!