Fogja őrizni a házat?
Ezt a szerencsétlen videokedvences "mesterkiképzőt" honnan szalajtották? Olyan, mintha nem lenne teljesen százas.
A kérdezőnek meg ne ajánlgass védőösztön fejlesztést, mert nem ezzel kell kezdeni egy kutya kiképzését és főleg nem egy border collie esetében. Ráadásul nem is otthon, hanem kutyaiskolában.
alapvetően minden kutya alkalmas arra hogy nem megszokott dolgoknál morgással vagy ugatással jelezzen, ez maga egyáltalán nem fajta függő! (őrző védés az már más tészta)
jelen esetben hogy a kutya meg sem nyikkan nyilván az áll hogy még nem illeszkedett teljesen be, általában két hónap szükséges. ez alatt nyilván felméri a család általános ritmusát ki mikor jön megy és az ezen felül történő dolgokra fog később jelezni. tény hogy a nyugodsága a másik kutya miatt is lehet hiszen ő ott van kézben tartja a dolgokat ha baj van úgyis szól.
jó példa erre az én kutyám. itt a lakásban többen is vagyunk van hogy éjjel valaki megy vécére, mozgolódás van stb stb. a kutya nem reagál. még arra sem amikor hétvégén különböző hajnali időpontokban hazajön a párom unokaöccse. tudja hogy ez megszokott. viszont ami érdekes, karácsony előtt hazalátogatott a párom unoka huga, első nap szintén ő is elment bulizni, de amikor hazajött a kutya elkezdett morogni itt bent a szobában. mert egy nem megszokott személy közlekedett odakint. ekkor rászoltam hogy legyen halkan, nem tiltottam csak annyit mondtam csitt, ő rájött hogy akkor nincsen gond és tovább aludt, ezekután már nem morogta meg ha a lány járt kelt odakint. nem hangos a kutyám, nyilván nem is szeretném egy lakásban hogy felüvöltse mindenért az egész háztömböt, de már ebből tökéletesen tudom ha valami olyan történik ami nem megszokott ez a kutya bizony jelezni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!