Ez komoly? Ugye ma már nem így csinálják? Szerintem ez barbárság.
" Ráadásul ha egy szolgálati kutyus elpusztult azt be kellett jelenteni és általában a fehérjefeldolgozóban végezte"
A cikkből nem derül ki, hogy mikor volt ez így, de mivel múlt időbeni van a mondat, feltételezem és remélem, hogy nincs így. Külföldön külön katonai kutyatemető van, ahova ceremónia keretében temetik el kutyákat. A dolog azért érint különösen rosszul, mert én is szolgálatikutya-vezetőnek készülök és nem szeretném a majdani kutyámat bedarálva látni...
Benne van a cikkben, hogy mikorra datálják a temető létrehozását. Ma már nincsenek katonai kutyák. A rendőrségen pedig, ha nyugdíjaznak egy kutyát, a kutyavezetője magához veheti.
Elég régi lehet a cikk, mert a Feri már nem dolgozik Dunakeszin egy ideje.
Amúgy, ha jól tudom, saját kutyával nem fogsz dolgozni.
Első, igen, de azt ben írták, hogy még most is van-e ez a szokás. Azt is tudom, hogy a katonaságnál nincsenek,(tényleg, miért is?), de ha a rendőrségnél munka közben mondjuk lelőnek egy kutyát, vele mi történik?
2. tudom és ez sem tetszik
Én nem vagyok a fehérjefeldolgozó ellen, végtére is visszakerül a kutya "az élet nagy körforgásába": valami megeszi, miután elpusztult. Ez történik akkor is, ha elásom a kertben, csak kevésbé egyértelműen, de attól még a tények tények maradnak. Meg hát csúnyán hangzik, de a kutyának már mindegy, a temetésre mindig az élőknek van szüksége.
Amúgy szerintem ma már kiadják a szolgálati kutyák testét is a vezetőjüknek, ha arról van szó. Sokan hétvégére, szabadság idejére haza is hordják őket (na nem a veszélyeseket, hanem pl. a keresőkutyákat); nem az őskorban élünk már :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!