Melyek a kistestű kutyafajták?
Igaza van az előttem szólónak, nagyon meg kell gondolni, hogy ha valami nem stimmel, akkor is legyen hová menned a kutyussal. Még valami: nem tudom, mennyi időt tudsz rá fordítani, pl. levinni sétálni, amíg kicsi sok tanításra is szükség van.
Nekem Bishon Havanese kutyusom van, nagyon jó fajta, igaz nem a legolcsóbb kategória. Nálunk legtöbbször van itthon valaki, de ha itthon hagyjuk nagyon tud üvölteni, mint egy farkaskutya.
Remélem megtalálod a hozzád illő kutyust, és nagyon sok örömötök lesz egymásban.
tacskó! ( nekem tacsi labrador keverékem van :))) )
Azok olyan édesek és nem egy túltenyésztett kis madár-macska keverék :)
Amúgy azokat sem bántanám, mert imádom az összes állatot a földön, főleg a kutyukáimat, de azok nekem olyan furcsák :)
Már maga az albérlet is eléggé instabil állapot. Sosem tudhatod, mikor kerülsz rossz anyagi helyzetbe, és mikor kell elmenned másik albérletbe.
A menhelyes kutyák gyakorlatilag fele költözés miatt leadott.
Alapból úgy állsz hozzá, hogy minél olcsóbb legyen. A kutyatartás nem így kezdődik.
Ha fajtatisztát szeretnél, pláne pici divatfajtát, csak tenyésztőtől érdemes vásárolni. Olyan 60-150e Ft között lehet venni. Találsz 10e-ért is szaporítótól bármelyik hirdetős oldalon, de jó eséllyel a kutya beteg lesz, így 1-2 éves korára több pénzt költesz rá, mintha tenyésztőtől vásároltál volna.
Anyagiak: kutyavásárlás, nyakörv, póráz, fekhely, etető, itató, amíg baba, pelus, játékok, kaja (nem Chappi, pláne egy yorkie-nál...). Kölyök oltási program, chip, biléta, ivarérettség előtt ivartalanítás, majd az évi oltások. És még a kutya nem volt beteg...
A kicsi és nagy kutya között annyi a különbség, hogy a nagy többet eszik. Nagyságrendileg nem olcsóbb eltartani egy kistestű kutyát sem, pláne, hogy a yorkie, a bichon, stb. ált. kényes fajták, több extra bánásmódot igényelnek, mint egy "egyszerű" menhelyi keverék (pl. kozmetika).
Jól gondold meg, és olvasd el!
szép OFF-ok;);)(Y)
amúgy én a helyedben palotapincsit vennék:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!