Szeretnék venni 1 kutyát, de segítség lenne ha mondanátok fajtákat. Lejjebb leírom a feltételeket . Tudtok?
Házőrzőt szeretnék ,olyat ami a gazdákon kívül nem enged be senkit.(Elég rosszak a szomszédok)
A gazdáinak engedelmeskedik,tanítható.
Szép.Szukát vagy kant??Vagy megérné a menhely??
Igen, a német juhász, a kuvasz, a komondor, tekintélyt parancsoló házőrzők. Persze tanítani is kell őket.
A puli, bár elsősorban terelő-kutyának lett teremtve, de nincs az az ember, aki úgy tudjon beosonni valahova, hogy a puli nem veszi észre, és nem jelez. Nagyon jó jelzőkutya.
2-e3s vagyok!
Igen, a helyedben én is először a menhelyeket nézném végig.
A szép tök relatív.. Van akinek az afgán agár valakinek a pitbul valakinek meg a németjuhász tetszik.. Ennél kicsit pontosabban fogalmazd meg a külsejét :D
Minden kutya tanítható, csak valamelyik könnyebben valamelyik nehezebben, valamelyiknek erősebb vezető kell. Valakinek egy gyengébb kezű is megteszi..
Ha házőrző kell akkor mindenképpen valamilyen őr kutya szerűséget választanék. Viszont ezekhez erősebb vezető és keményebb kontroll kell.
Az a baj egyébként hogy fajta alapján nem igazán lehet magas területvédő ösztönű kutyát választani. Nekünk van a környékünkön egy kan KÁJ aki vidáman eljátszadozik kerítésen keresztül az én kan amerikai buldogommal :D..
Terület őrzésre egyébként manapság már kutya annyira nem jó, hiszen megmérgezik, lelővik akármi.. Úgyhogy a kutya leginkább jelzésre szolgál manapság. Amire meg elég sok kutya megfelel.
igen én nekem is német juhászom van nagyon játékos, könnyen tanul, jól véd,hiszen rendőr kutyaként is használják.De amit a többiek mondanak, igen csak sok gondozás kell neki.
hiszen azt az 1-et nem szereti ha sok időre magára hagyják.
de még javaslom neked a rottweilert, Argentin dogot,Kuvaszt,komondort,kaukázusit,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!