Berni pásztor-kuvasz keverék kiskutyáink születtek és az orruk nem fekete, hanem rózsaszín, fekete pöttyökkel. Van rá esély, hogy ahogy nőnek, idővel egyre jobban pigmentálódik? (megnéztem hóorról képeket, de ezek nem így néznek ki)
"Biztos vagyok benne, hogy ha egy általatok felelősnek nevezett tenyésztő, fajtiszta kutyákkal kapcsolatban kérdezett volna valamit, őt nem kezditek el oltogatni. Pedig, mint már mondtam, kettőnk között a különbség csak az, hogy ő fajtisztával viselkedik úgy, ahogy én a keverékkel."
Egy tenyésztő nem írogat ide mert nagyon jól tudja ezeket a dolgokat. És a hivatásos tenyésztő teljesen más mint az otthon hobbiból tenyésztő nagy okosak mint pl. te is vagy. A hivatásos tenyésztőknél egy kutya nem hozz le 5-6 almot öt év alatt ahogy azt te leírtad, csak akkor fedeztetik, ha van rá igény. És külföldre is viszik a kutyáikat és amit nem fedeztetésre adnak el azt ivartalanítják, legalábbis az én kutyámat ivartalanították is. Nem felelőtlenül bele a nagyvilágba potyogtatják a kölyköket ahogyan te.És nekik van hozzá tudásuk is.Ellentétbe veled! Mert ha lenne valamennyi tudásod nem ide írogatnál válaszra várva. És látom, hogy még mindig megsértődve írogtac ahelyett, hogy végre képes lennél felfogni, azt hogy miért csépeljük itt a pofánkat 3 oldalon át.
29. író:nekem se könnyű, hogy ne keljek ki magamból, de ha leállunk akkor soha nem is fog megszűnni ez, így talán egyszer eljut a kérdező és a hozzá hasonlók tudatáig az amit írunk. Én nem tudom ezeknek sorvad az agyuk vagy mi? Úgy tűnik mire az információ eljut az agyukig már elfelejtették, hogy mi volt az és csak azt érzékeli, hogy valaki itt oltógátja, és erre megsértődötten válaszol.
Nyilván te is meglennél sértődve, hogy ha alaptalanul elkezdenék olyanokat mondogatni, hogy hát szerintem te meg éhezteted a kutyádat, meg biztosan vered, meg biztos azért feltételezed, hogy én kidobnám a kutyát az utcára ha nem kell, mert magadból indulsz ki,stb. Az hogy a kutyámat ivartalanítani kellene, még jogos kritika is. De hogy már nem először hallom vissza, hogy én nem is tudom, hogy mi lesz ezután a kölykökkel, nem követem a sorsukat, vagy ha nem kell, akkor kidobom az utcára... ez eléggé sértő!
A 10 év alatt 5 kutya természetesen nem ettől a nősténytől származik, egy kistestű kutya 2-szeri fialásából.
Pontosan tudom, hogy mi a különbség a faj és a fajta között, csak sajnos rossz berögződés, mivel felénk mindenki így mondja, de majd figyelni fogok rá. Emiatt is külön köszönöm a lehülyézést és a hangvételt.
Ha nem azon van a lényeg akkor mért írtad?
Egyébként meg ha arra számítottál, hogy mindenki helyeselni fogja, hogy otthon tenyésztgeted a kutyákat, hát akkor ez tényleg nem a te fórumod. A tied a debil fórum.
Az utolsó válaszadónak köszönöm, hogy végül mégis sikerült a tisztességes hangnemet megtalálni, és korrekt választ adni MINDENKINEK!
Hihetetlen, hogy egy emberre milyen könnyen ráhúzzák a vizes lepedőt, puszta előítéletek okán, akiről gyakorlatilag semmit nem tudnak. Pedig számomra egyértelműen kiderült, hogy vélhetőleg semmilyen módon nem tehető "felelőssé" a két millió gazdátlan kutya miatt. Azzal vádolni, hogy cselekedetével, menhelyes kutyáktól "vette el" a gazdikat, egészen elképesztő...
Mint írta a korábbi 5 kölyök (és nem több) számára minden esetben, közeli rokon, vagy barát lett a gazda. Persze ők lehettek volna akár menhelyi kutyák gazdái is, de ez a döntés hagy legyen már az ÖVÉK! Miért kell adott esetben ártatlan emberekre vetíteni, a mások által elkövetett bűnöket? Persze ő itt van és keverék kutyákról kérdezett, hát hogy merészeli... rúgjunk hát bele jól.
Így kell hát viselkednie a "jobb" embereknek?
Félreértés ne essék! Minden tiszteletem a valódi, felelős tenyésztőké és semmiképpen sem azon szaporítóké, akikről beszéltek. Viszont azt vegyétek észre, hogy létezhet olyan harmadik kategória is a tenyésztők és a szaporítók mellett, aki valóban szereti az állatokat, nem haszonszerzés a célja, mégis felelősen gondolkodik. Én ezt a kategóriát is tenyésztőnek tartom, függetlenül attól, hogy nincs törzskönyv és kiállításokra sem viszi a kutyáit, de képzi és szűri is őket.
Miről beszélek? Pl. én ha kuvaszt vennék, sokkal inkább vennék egy általam nagyra becsült parasztbácsikától (sajnos már nincs köztünk), mint némelyik felelős tenyésztőtől. Megjegyzem a bácsika, nagy csodálkozó szemekkel nézne ránk, ha a törzskönyvről kérdeznénk, holott világ életében kuvaszokkal foglalkozott. A felelősség tekintetében igen sokunknak lett volna mit tanulni tőle! Sok kutyafajta nem is létezne ma ezen "kategória" nélkül, pl. a kuvasz sem!
No és igen, ahogy az előttem szóló mondta, be fog feketedni. :)
Elnézést a hosszúra nyúlt hozzászólásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!