Berni pásztor-kuvasz keverék kiskutyáink születtek és az orruk nem fekete, hanem rózsaszín, fekete pöttyökkel. Van rá esély, hogy ahogy nőnek, idővel egyre jobban pigmentálódik? (megnéztem hóorról képeket, de ezek nem így néznek ki)
Te nagyon, de nagyon el vagy tévedve. Tele vannak a menhelyek nevelt, kidobott kutyákkal. Én találkoztam nem egy vadon született és élt kutyával, hát azt nem semmi meló hazavinni és nevelni, teljesen vadak, szocializálatlanak (emberrel), egészen pici kölyökként is. Valami kis kíváncsiság van bennük az ember felé, de inkább távol maradnak, ha lehet. Amiket látsz kutyákat menhelyen, mind-mind gazdánál születtek, sokszor éltek is hónapokig, évekig - általában a kamaszkorukig, amikoris azt mondták, hogy nem aranyos már, meg is nőtt, sokat eszik, inkább kitesszük utcára, vagy öregkorig, amikor már kezdtek magasra rúgni az állatorvosi költségek. Három év menhelyezés után mondom ezt, hidd el, vagy még jobb, menj el és nézd meg magad, hogy részben szobatiszta, tanított, pórázon tökléletesen sétáló kutyák vannak a kennelekben, nem vadak.
Nem kell kutyákat cél nélkül szaporítani, baromira pont túl sokan vannak így is, egyszerűen nincs elég gazda, akinek kutya kellene.
Az előttem szólóknak nem a keverékekkel van bajuk.
Rengeteg gazdátlan kutya van az országban, de még mindig naponta születnek új almok a hozzá nem értő emberek keze alatt. Ők legyenek utolsó mocskos szaporítók vagy egy átlag család, ahol van két külön nemű kutya, hát legyenek kölykök, mert tök cukik, na igen, de aztán plusz 8-10 kutyát nem akarnak felnevelni. Ekkor jön sokszor a menhely.
És ezek a kölykök nem feltétlenül keverékek!
Szóval.
Az orrocskák valószínűleg be fognak feketedni. A pigmentanyagok a test bármelyik részén a kor előrehaladtával csak erősödnek, sokasodnak.
A helyedben viszont azon igyekeznék, hogy jó gazdikat találjak, akár fekete akár tarka orrú kölyköknek.
Aztán a szukát is ivartalanítsd! Igen, mindenkinek kellene.
Köszönöm a válaszokat a kérdésemre!
A többiek félig megnyugtatására mondom, hogy felelős gazdinak tartom magam attól függetlenül, hogy megengedtem a szukámnak, h megélje az anyai ösztönöket. A kiskutyákat mindig megbízható helyre adom ( az utóbbi 10 évben ez kb 5 kiskutyát jelent), mindig még évek után is figyelemmel követtem, mivel általában ismerőshöz, baráthoz v. rokonhoz kerülnek. Egyébként egyetértek az építő jellegű javaslatokkal, csak a minősíthetetlen minden idiótának elmondós megjegyzéseket tartom kicsit alaptalannak.
Komolyan nem értem akkor sem, minek gyártasz keverékeket. Vigyél haza menhelyről kölyköket, és passzold el azokat, sokkal hasznosabb, ráadásul a kutyádat sem teszed ki feleslegesen a szülés veszélyeinek és a kiskutyák felnevelésének terhének (ők ugye nem emberek, nincs szükségük az "anyaság megélésére" meg hasonló spirituális dolgokra).
Azt meg csak remélni merem, hogy az a 10 év alatt öt alom nem egy kutyától volt, mert az azért egy kicsit durva lenne, akárhonnan nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!