Kinek mit jelent az, hogy "hűséges kutya"?
Figyelt kérdés
Amelyik védi a házat vagy csak egy gazdát ismer el,esetleg az idegenekkel bizalmatlan kutya a hűség jelképe stb.?2013. jan. 1. 15:44
1/4 anonim válasza:
Én őszintén megmondom, nem tudom értelmezni ezt a kifejezést kutyákra vonatkoztatva. Hűségről a párommal kapcsolatban beszélek, a kutyával szemben szerintem ez értelmetlen. A kutya nyilván nem fog megcsalni, nem fog elhagyni, nem csinál semmit a saját önzősége miatt, ami engem bánt. És ezt nem arra értem, hogy lelopja-e az ebédemet az asztalról, mert attól nyilván mérges leszek, csak nem fogok lelki törést szenvedni tőle :) A kutya hűséges a falkájához mindhalálig, nincs olyan, hogy nem hűséges kutya. Olyan van, hogy az ember nem érti a kutyát, ezért elhordja mindennek, vagy nem is él vele igazi közösségben, mert kivágja a kertbe, és aztán csodálkozik, hogy elszökik, de az meg nem a kutya hibája.
2/4 anonim válasza:
Igen, amelyik csak engem ismer el gazdának, idegenekkel bizalmatlan, nem fogad szót másoknak, nem szalad el az első kedves idegen után, nem felejt el 1 nap alatt ha nem vagyok vele, nem él másokkal minden gond nélkül boldogan ha én esetleg elhagyom/elveszik stb, ha bántani akarnak megvéd, vagy legalábbis megpróbálja, mindig velem akar lenni, hajlamos a feltétlen engedelmességre, nem lehet elveszíteni séta közben, stb. Az olyan kutyák akik a gazdájuk halála után évekkel is kijárnak a temetőbe vagy arra a helyre ahol sokat voltak. Vagy az a kutya aki elveszett egy autóbalesetben, és aztán hónapokig (talán évekig is) élt úgy, hogy senki nem tudott hozzáérni sem, közben felnevelte a kölykeit (vemhesen veszett el), és amikor végre a gazdája megtalálta, akkor egy szó nélkül boldogan ment vele haza. Az olyan kutyák akik megmentik a gazdáikat betegségük alatt vagy katasztrófában vagy akik kilométereket vándorolnak, hogy hazataláljanak, de olyan kutyáról is olvastam aki a gazdája új házát találta meg!
3/4 anonim válasza:
Szerintem a hűséges kutya nem szökik meg akkor sem, ha nincs erre speciálisan kiképezve. Valahogy én mindig úgy gondoltam, hogy van különbség a kiképzett kutya fegyelme és egy nem képzett kutya hűsége között. A házőrzést semmiféle módon nem keverném ide, ne a lakásomhoz legyen hűséges a kutya, hanem hozzám.
4/4 anonim válasza:
Nálam azt jelenti a hűséges kutyát, amelyik nyakörv és póráz nélkül is velem jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!