Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig sír éjjel a kiskutya?

Meddig sír éjjel a kiskutya?

Figyelt kérdés
Kaptam egy 8 hetes kutyust. Éjjelre beraktuk a helyére, egy a szobában elkerített rész, de órákig sírt. Meddig sír egy kiskutya, mire megszokja az új rendszert?
2012. dec. 31. 08:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez így szokott lenni. Ilyenkor nem kell hozzá szólni majd megtanulja ,hogy azért mert ő sír nem történik semmi. Az én kutyusom az első nap amikor hozzám került nagyon sírt. Második éjjel már csak egy kicsit és azóta semmi baj nincs, olyan csendben alszik. :)Én azt vettem észre ha azon a helyen van ahol nappal is akkor nem sír úgy. Sok sikert hozzá!
2012. dec. 31. 08:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapvető dolog, hogy nem berakni kell a helyére, hanem odaküldeni, és rávenni, hogy ott maradjon.

Most ebből még semmi nem lesz, meg egy 2 hónapos kutyával nem könnyű megértetni valamit, csak azért mondom, mert ha marad ez a hozzáállás, akkor ebből szokott kialakulni a szeparációs szorongás.

Egy új helyen kell vagy 3 nap, mire megszokja az új társaságot, és nem annyira keresi a régit.

Legközelebb próbáld kajával a helyére csalni, és úgy ott tartani.

Az lenne az egész lényege, hogy magától akarjon ott maradni. Nem lehet sehova úgy bezárni, hogy előtte nem érteted meg vele, hogy ott kell maradnia, különben ki akar majd jönni, és nagyobb korában sokkal rosszabb lesz egy kis sírásnál.

A lényeg, hogy ne babusgasd, ne vigasztald. Azzal csak azt tanulja meg, hogy ha hisztizik, rá fogsz figyelni.

Amíg nem zavar, hagyd figyelmen kívül.

Ha zavar, tereld el a figyelmét. Pl valami kaja szaggal, de ne add oda, mert azt szintén jutalomnak veszi a nyüszítésért.

A mikor már nem nyüszít, fektesd le, nyugtasd meg, és hagyd ott. Ne nagyon beszélj hozzá.

2012. dec. 31. 08:53
 3/4 dixa1994 válasza:
Egy ideig még biztos hogy fog sírni, de nem szabad vele foglalkozni. Egy idő után ugyis megszokja a helyzetét.
2012. dec. 31. 09:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem sír hanem nyüszít. És természetesen csak pár napig, amég elfelejti az előző helyét és biztonságba fogja érezni magát.
2012. dec. 31. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!