Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kb. mennyi pénzből lehet...

Kb. mennyi pénzből lehet eltartani egy kölyök Golden Retrievert?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy Goldit, de nem tudom sehogy sem kiszámítani mennyibe kerülhet az egész. Még nem néztem pontosan utána az igényeinek, ez az oka. Viszont most már próbálom kiegészíteni a hiányos tudásom.

Szóval ha minden oltást megkap (+chipet), és jó minőségű kaját, + az apróságokat, akkor körülbelül a gyerekkorában (ameddig az oltások tartanak) egy hónapban hány forintból jövök ki? ha lehet akkor márkákat is írjunk és hogy egy oltás KB mennyibe kerül:) nem muszáj, de megköszönném!

2012. dec. 30. 19:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Így van!

Egyébként mostanában sok ismerősöm vett tenyésztőtől kölyök kutyát. Ugyan nem goldit, de itt most a lényegen nem változtat.

50-60eFt körül már nagyon sok tenyésztőnél lehet kapni hobbi célra törzskönyves, chipes, 2 oltással rendelkező, szűrt szülőktől származó kiskutyát.

Ha 50eFt-ért találsz, ebből levonod a 2 oltás és a chip árát, már ott vagy, hogy 35eFt-ba kerül a kölyök, hiszen egy szaporítótól vásárolt kiskutyánál neked kell beadatnod az oltásokat és a chipet is!

2012. dec. 31. 18:57
 12/18 ratata ***** válasza:
17%
szerintem páran elszálltatok az árakkal főleg maxitabi , oltási program ötvenezer? kutyakaja acana meg orijen? még komoly kutyatartok is nagyon kevesen etetnek ilyennel mert nagyon drága britet fele pénzért kapsz és annyival nem rosszabb nekem az etetese kb havi négyezer kullancs ellen ezer éves oltások fereghajtasok kétezer ezenkívül már csak előre be nem tervezett dolgok jöhetnek ne dőlj be a sznoboknak kutyahazat pedig egy magára valamit adó férfiember simán tud építeni goldi méretben kb 20-25 e forintnyi anyagból
2013. jan. 2. 16:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Sznoboknak?

Milyen kutyát etetsz te havi 4eFt-ból? Ne mondd már, hogy goldened van és 7-8 kg brit prémium elég neki! Mert ennyi jönne ki 4eFt-ból, nem több.

Kombinált + veszettségi oltás 2eFt-ért féreghajtással? Protekciós vagy?

Kullancs + bolha ellenit ki lehet hozni havonta 1000Ft-ból valóban.

2013. jan. 2. 16:42
 14/18 A kérdező kommentje:

Alexandrának igaza van, Havi 4e forintból nem nagyon jön ki az etetés szerintem se.

És valóban, Golden Retrieverre vonatkozik a kérdés.

2013. jan. 2. 16:49
 15/18 Maxitabi ***** válasza:

Szóval nálunk 4000-6000Ft egy oltás,mint írtam eltérő árak vannak..

És a kutyaház után vessző volt, a kennel elkészítése kerül sokba..(szövegértés..).

Táplálás pedig-nem sznobságból próbáljuk egészségesen, tudásunk java szerint etetni a kutyát,pedig sajna nem krőzusék vagyunk. Ha jól emlékszem, többféle tápot is írtam javaslatként, tény, hogy valóban az általam felsoroltak a legjobbak. Nézd meg ezt is: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3821139-earth..

2013. jan. 2. 17:14
 16/18 ratata ***** válasza:
bocs ha félreérthető voltam telefonról írtam.Az oltások költsége havi szintre lebontva értettem sőt el ia számoltam mert nincs annyi.Most joserával etetek és kb 2 hónapra elég a 15 kg( ami kb 8500ft).Igaz kap mellé házikosztot is ha neki való pl:húsleves,húsnyaesedék rizses hús stb.Ezt nem számolom fel pluszba mert ha van egy fazékkal az nem plusz költség ha neki is jut.kicsit erős az a nulla százalék kösz szépen de akkor is fenntartom az általatok említett tápok már nem a jó gazdi kategória hanem luxus.nem vagyok smucig nem sajnálom a kutyámra a pénzt de ami sok az sok.Szerintem kevesen csinálták volna meg amit átéltem a kutyummal.egy menhelyi keverék akinél 5 hónaposan súlyos csípő dp-vel lett diagnosztizálva és mivel csak a növekedés befejezése után javasolták a műtétet addig a vizsgálatok,gyógyszerezés elérte a 60ezret a műtét és az utókezelések 85-öt.Ha luxus táppal etetek tuti nem futja rá.Inkább tartalékolok ilyenekre mert bármi baj bejöhet.most pontozhattok le és ijesztgessétek túlzó költségekkel a kutyát akarókat.a menhelyen biztos jobb dolguk csóri kutyáknak mint egy szegényebb de odaadó lelkiismeretes gazdinál.
2013. jan. 2. 20:03
 17/18 ratata ***** válasza:
ja és egy labrador keveréket etetek.azt is elismerem egy jobb étvágyú kutyával és házi koszt nélkül ez feljebb kúszhat a duplájára is de kapásból a legdrágább tápot nem fogomjavasolni mert szerintem ár-érték arányba messze nem éri meg
2013. jan. 2. 20:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát igen, szerintem is, ami sok, az sok. Tényleg nem éri meg ilyen sok pénzért eledelt venni, a mi kutyánknak havi kétszer külön főzünk (a hűtőből összekotorjuk amit már nem eszünk meg és ha lehet, összefőzzük). Szerintem sem kell azért a legjobb tápokat adni, a miénk is olyat eszik már rengeteg ideje, ami olcsó, és egészséges.
2013. jan. 2. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!