Mivel a legmegfelelőbb kutyát sétáltatni?
Bocs, javítás: meg mindig
Egyébként az is igaz, hogy az előző kutyánk nem volt tanítva, tehát a mellettem sétálást sem tanulta meg. Akkor kisebb voltam még. Mostmár máshogy állok hozzá, és mindenképp tanítani fogom.
Mindennapi sétára nyakörvnek egy egyszerű természetes anyagból (bőr) készült szíjat ajánlok. azok amik be vannak vonva ilyen műanyaggal (azért, hogy pld rózsaszín legyen meg csillogjon)az hamar lerepedezik több használat után róla. jó ha egy kicsit szélesebb a nyakörv, legalább 1,5 cm, mert ha túl vékony, folythatja a nyakát ha húz téged. a műanyag csatos az hamar eltörik, bár mivel anyagból van a póráz, állítható a nagyság. a nyakörve ne legyen se túl szorsan rajta, de azért annyira lazán se, mert még kibújik belőle.
a póráz egyszerű sétáltatásra ha más meg van nevelve a kutyád, lehet flexi is, de tanitáshoz (hogy megtanulja az alap dolgokat, flexi nem jó. csak egy egyszerű anyagból készült kb 2 méteres póráz amin nincsenek csatok amik esetleg felsérthetnék a kezedet vagy zavarhatnának. a nyarkövnél még esetleg, hogy vannak ezek a belülől szúrósak, azt nem ajánlom. a láncot se..
erdőbe pedig szerintem a legjobb a hosszú póráz amit húzhat a földön maga után, szintén anyagból, hogy ne akadjon be semmibe.. az olyan 6 méteres kb.. általában az üzletben 10 métereseket látok, de mi itthon leöviditettük. ezzel a hosszúval a legjobb tanulni a lábhoz-ot, mert sétán amikor szeretnéd magadhozhivni, ő huzza a földön maga után, és te rálápsz a pórázra, kiadod a parancsot és magad felé húzod közben ahogy jön feléd, dicséred. és ha teljesen melletted van a kutyus, megdicséred valamilyen falattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!