Hogyan tanítsam a szobatisztaságot?
Tudom, ezerszer elhangzó kérdés, de mégis. Mindenhol azt olvasom, hogy figyeljem a kutya jelzéseit, evés, ivás, játék után stb.. és ha látom akkor vigyem ki. Nem tudom udvarra kivinni mert még nincs meg minden oltása. Ez egy pici Havanese, van neki kialakítva egy kisebb "kennel" a lakásban, de úgy veszem észre ott nem végzi a dolgát. Viszont ha kiveszem (mert ugye azért mozogni kell), akkor meg folyamatosan csurgat mindenfelé. Ha pedig felkapom, hogy a jó helyre menjen a pisi, addigra nem pisil, és újra elkezd játszani, majd hirtelen újra keresi a pisinek a helyet. Van neki ez a kutya pelus dolog, van rajta pisije, de nem megy rá.
Na, ilyen esetben hogyan tanítsam?
Én első kutyás vagyok, 9 hetes labradorral. Őt se szabad még sétáltatni, mert hiányzik egy fontos oltása még.
Nekünk azt tanácsolták, hogy tegyünk újságpapírt minden szobába, ha máshova pisil/kakil, utána mindig tegyük az újságpapírra (vagy épp közben míg a dolgát végzi, ígyis-úgyis takarítani kell utána), vagy toljuk alá az újságpapírt. Ha egyszer oda végzi a dolgát nagyon dícsérjük meg. Aztán majd később már teljesen hozzászokik, aztán majd ha lehet már sétáltatni, tüntessük el az újságpapírokat, először nem fogja érteni, és nem fogja tudni hova pisiljen, hiszen azt már megtanulta időközben, hogy nem szabad csak úgy összevissza ahol épp rájön. Ha séta közben dolgát végzi, dícsérjük meg. Eleinte nagyon sokszor kell majd kivinni, később már tovább fogja tudni tartani.
Nekünk ezt ajánlották, és most már megy neki az újságpapíros történet (néha még egy-kettő félre megy, de akkor megint megmutatom neki hova kell).
A lényeg, hogy nagyon türelmesek legyünk, és ne adjuk fel! Ne felejtsük el, ő még csak egy kisbaba!:)
Sok sikert!:)
Ugyanezt csinálhatod földhöz ragasztható kutyapelussal, ami szagelszívó, az újságpapír az olcsóbb megoldás:D
(előző válaszadó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!