Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy mudinál mennyi a normális...

Egy mudinál mennyi a normális szőrhullás?

Figyelt kérdés
Sajnos nem valami népszerű fajta, nem találtam a szőrápolásáról semmit. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a mudi szőrszálanként vedlik... Mindegyik kutyám így csinálja és eléggé elhúzódik így... Mert régen olyan kutyákhoz voltam szokva akiknek nagy csomókban hullott. Ez normális náluk vagy valami baj van? Mert elvileg (orvos) nincs semmi problémájuk.
2009. aug. 25. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk (panel) egész évben "szinte" folyamatos a szőrhullás... Igazából alig lehet észrevenni, hogy mikor vedlik. Annyi a különbség, hogy olyankor amikor simizem (vagy enyhén belemarkolok a szőrébe) tele van szőrrel a kezem máskor meg hiába "tépem" alig jön 1-2 szál... (bezzeg a lakásban akkor is hömpölyög a rengeteg szőr). :-) Pedig Ő is egészséges.

2009. aug. 25. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Na kicsit megnyugodtam. Ezek szerint tényleg szőrszálanként vedlik :D Nekem is bent van az idősebb kutya és onnan vettem észre.
2009. aug. 25. 17:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor vettem éészre, hogy vedlik, amikor fésültem, ő meg természetesen próbált szabadulni, de elkaptam a grabancár, és a kezemben maradt egy maroknyi szőr... Úgy megijedtem, hogy így megtéptem a kutyát, de nem volt semmi.

Én amúgy se szoktam fésülni, csak ritkán, így gubancosan az igazi a szőre, amióta ritkábban fésülöm, el kezedett csigásodni neki:)

Tehát no problemo, de vedléskor azért fésülni kell, nehogy csomókba gyűljön az elhalt szőr, egy rémálom kiszedni(")

2009. aug. 25. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én sem szoktam fésűlgetni, csak ritkán...

Viszont szinte állandóan izzad a tenyerem és azzal is remekül lehet "leszedni" a szőrt (jobb, mint egy simogató kesztyű :D) csak tiszta szőr vagyok utána... :-)

2009. aug. 25. 20:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Na hát én sem nagyon fésülöm őket, bár néha félek, hogy ez árt, de úgy sajnálom a kis csigás szőrüket. :D
2009. aug. 25. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!