Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen nevet adjak a kutyusomnak?

Milyen nevet adjak a kutyusomnak?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy magyar vizsla kiskutyát, és név ötleteket várnék! :)

Én az Angyalra vagy Hédire gondoltam :)

2009. aug. 25. 16:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

én ismerek egy vizslát, Dórának hívják :)

magyar vizslához tényleg magyar név illik

Én az Angyalt nem ajánlom, mert nem túl praktikus, ha a udvaron vagy a parkban elkezdesz kiabálni, hogy Angyal! Angyal! Vagy rövidebb, vagy becézhetőbb nevet válassz.

Különben a fajtatiszta jószágoknál (nem vizsla, hanem egyéb, versenyekre való kutyák esetében)divat, hogy egy nevet írnak be a törzskönyvbe, és teljesen más néven szólítják a kuttyot. A mi kutyusunk anyukáját Ibex Carlanak hívták és Vikinek szólították. De az nem vizsla volt.

Rövid, egyszerű nevet válassz

2009. aug. 25. 20:57
 12/29 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Szerintem a törzskönyves kutyusra gondolsz, akinek van egy neve, ami bennevan a törzskönyvben, meg van egy hívóneve is.. Nem? :) Elég érdekes lenne ha úgy kiabálnál a kutyusodnak hogy Ibex Carla! :)

2009. aug. 25. 21:01
 13/29 anonim ***** válasza:
Alíz, Liza, Lizi, Lili, Ancsa, Léna, Rózi, nekem még a Hédi is tetszik, jó ötlet.
2009. aug. 25. 21:19
 14/29 anonim ***** válasza:
Milli, Lina, Nina
2009. aug. 25. 21:21
 15/29 A kérdező kommentje:
Beleszerettem a Lilibe :)
2009. aug. 25. 21:22
 16/29 anonim ***** válasza:

Mi is így indultunk a magyar vizslánknak, hogy Lili lesz.

Ám ahogy megláttuk azt akis tapraesett, bátor, okos jószágot, rögtön meggondoltuk magunkat. A Lili nekem/nekünk túl kislányosnak, kényeskedőnek tűnt, inkább egy fésülős, hosszúszőrű zsebcirkálóra illett volna. Így választottunk egy hasonló nevet neki, így lett Luca. Ez a név valahogy annyira ráillik, hiszen bevállalós, bátor, talpraesett.

De nekem a Hédi is teteszik!

Itt vannak még nevek, ezek bármilyen hihetetlen, ősi magyar női nevek!:

Panni/Panna, Kincső, Csöpi(igen, ősi magyar női név!), Ancsi/Ancsa, Szende, Sellő, Réka, Büszke, Bogyó, Gerle, Kende, Csele, Szepes, Becse.

Így most hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Sok sikert!

2009. aug. 25. 23:46
 17/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Alig tudok választani,annyi van már :D
2009. aug. 25. 23:51
 18/29 anonim ***** válasza:

A Csele( Vuk feleségét is így hívják a regényben) nagyon jó, de a Lili valóban nem való egy magyar vizslának, sőt, egyéb más magyar kutyának sem, ha már így belegondoltam:)

Majd írd meg, mit választottál!

2009. aug. 26. 09:59
 19/29 anonim ***** válasza:
Ugyan miért ne illene rá a Lili? Ha egyszer ez is tetszik a kérdezőnek, miért kellene elvetnie, csak mert szerintetek nem jó? Szerintem nyugodtan válaszd azt, amelyik szerinted a legmegfelelőbb.
2009. aug. 26. 10:47
 20/29 anonim ***** válasza:

Szia! nekem 2 magyar vizslám van. A kislány Dorcsi, a kisfiú pedig Dönci.

Szerintem a Hédi aranyos. az angyal olyan közönséges. De az tuti hogy imádni fogod. jó nevelés. :D csak okosan :D

2009. aug. 26. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!