Illatos útról hazahozott kutya: kocsiban haza úton hányt, a széklete zöld és híg. Egyszer morgott a páromra itthon, de amúgy egy hangját sem hallani, már alszik a helyén. Ez így rendben van?
Sosem volt még kutyánk. A hányás gondolom természetes, sok ember sem bírja jól az utazást.
A zöld és híg széklet a kapott étel miatt lehet, vagy vigyük állatorvoshoz?
Amúgy nagyon békés, még egy szavát sem hallottuk (azért remélem, tud ugatni :) ). Körbejárta a lakást, és már alszik is a helyén.
Az, hogy ennyire nyugodt, békés, halk (félénknek nem mondanám) normális? Ez nem utalhat valamilyen betegségre?
Köszönöm a gyors válaszokat.
Szerencsére a párom nagyon jól neveli, már most. Hát én nem annyira... ha ő nem lenne itt, már az ágyon aludna :)
Most ettünk, jött ő is az asztalhoz - kicsit morgott is - de aztán párszor a párom rászólt, és végül lefeküdt az asztal mellé. Akkor kapott egy falatot :)
Csak fura, hogy ennyire csendes (ami nem baj, mert lakásban van).
Most sétáltattuk meg. Zöldövezetben lakunk, így a séta útvonalon végig vannak kutyák, akik ugattak is rendesen, de ő nem szólt vissza. Van egy papagáj is a lakásban, arra se morog, pedig a szomszéd kutyája egyből megtalálta magának :D
Kutyaiskoláról mi a véleményetek? Vagy tudtok ajánlani valami használható könyvet? Még sosem volt kutyám, de nem szeretném elszúrni :)
A sintértelepen borzalmas stressz éri a kutyát elsősorban a bezártság és a többi kutya hangja,idegessége miatt.
Van mit kipihennie szegénynek,idegileg biztosan ki lehet merülve.
A Cerberos Kutyaiskola rehabilitációs foglalkozásait ajánlom,a XVI.kerületben van,Őrs Vezér térről busszal is könnyen elérhető.Specialitásuk a problémás kutyák rendbehozatala.Ti is sokat meg fogtok tanulni a kutyákról.
Gratulálok, hogy az Illatosról hoztatok ki kutyát! Sok boldogságot és kitartást kívánok nektek.
Mennyi idős a kutyus?
Én is onnan hoztam el egy kutyust júliusban. Akkor volt cirka 6 hetes, másfél kilós (se), most mindjárt 7 hónapos és 16 kiló :)
A híg széklet lehet a táptól, és még lehet rá számítani egy ideig. De hogy zöld... azt passzolom.
Állatorvoshoz amint tudjátok, vigyétek el egy "általános generálra".
Mi a doki javaslatára közel egy hétig csak rizst adtunk neki, majd fokozatosan álltunk át a tápra.
A hangja majd meg fog jönni! :D A kutyám 3 hónapos elmúlt, mikor az első macskanyávogásra emlékeztető hangokat kiadta, most már nagykutyákat megszégyenítő módon morog és ugat. :)
7-es vagyok.
Ami kimaradt: ha még kölyök a kutya, akkor majd megjön a hangja, nem kell aggódni.
Ha már idősebb a kutyus, akkor is meg fog jönni a hangja, amikor már teljesen otthon érzi magát nálatok.
Nem kicsi már, 1 éves. A menhelyen sem ugatott, nem ugrált, csak kidugta a nóziját és a mancsát. És csak nézett és nézett és nézett :)
Most itt fekszik mellettem és horkol :D
Gyerekkorom óta szerettem volna kutyát, de a panelba apuék nem engedték. Mindig is menhelyről akartam hozni. Tegnap gondolt egyet a párom, aki szintén nagy kutyabarát, és azt mondta "legyen egy kutyánk". Úgyhogy lett :)
Idő kell neki, amíg kinyílik...ez lehet 1 hét, de több hónap is.
Egy helyesbítés: Az Illatos út NEM MENHELY, HANEM GYEPMESTERI TELEP!!! Ég és föld a kettő közti különbség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!