Kit kell felhívni ha eltűnt a kutya? (Van benne chip)
Mindenképpen szóljatok az állatorvosotoknak, hogy írja be a chip adatai mellé, hogy elveszett, keresik.
Emelett érdemes értesíteni a környék gyepmesterét is, hogy milyen kutyát kerestek, illetve, hogy mi a chip száma.
Persze normális esetben tényleg annyi (én találtam már így kutyát), hogy séta a dokihoz, leolvassa, hívják a gazdit, mehetsz érte. De azért jobb megtenni néhány biztonsági intézkedést, mint erre várni :)
Én nem ülnék ölbe tett kézzel, nem tudnék. Felhívnám a környékbeli menhelyeket nem vittek-e be olyan kutyát, mint a tiéd, a helyi orvosokat, hogy keresed, tudjanak róla, ha bekerülne hozzájuk. Bár ha ilyen helyre került volna, valószínű már értesítettek volna.
Plakátolnék ahol csak lehet. Nálunk a gyepmesteri telep is segít a hirdetésben, az egyik helyi újságban van egy kisebb rovatuk, ha úgy esik, akkor hirdetik a keresett kutyákat is!
Ezen felül tudom, hülyeségnek hangzik, de ismerőseim kutyái úgy lettek meg, hogy facebookon képpel közzétett egy üzenetet a gazda. Rengeteg környékbeli osztotta meg, mindenki nyitott szemmel járt és végül aznap délutánra meg is lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!