Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A mai napon felhívtam az...

A mai napon felhívtam az állatorvost a kutyám becsippeltetése miatt. Azt mondta hogy maximum 3500 ft lehet viszont az érzéstelenítés és a seb bezárása plussz 3000 forint. Mennyire fáj ez a kutyának? Megéri-e?

Figyelt kérdés

#kutya #becsippeltetése
2012. dec. 28. 12:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a kiskutyákat általában 5-6 hetesen chipelik. Meg sem érzik, és mit kéne összekapcsozni????? Az egy parányi kis lyuk? Oltás után is összekapcsoz???? Keress egy másik orvost, ezt meg küld el a fenébe!!!!
2012. dec. 28. 14:01
 22/34 anonim ***** válasza:
50%
Igen a chip 3500Ft lehet, de mivel csak egészséges kutyába szokás beültetni plusz még a vizsgálatra a pénz. Egyáltalán nem kell sebbezárás olyan mintha vinnéd őt oltatni (pl. veszettség ellen)
2012. dec. 28. 14:13
 23/34 anonim ***** válasza:
95%

Ennyi egy chip beadása: http://www.youtube.com/watch?v=_rYUbmwFogI

Szó nincsen érzéstelenítésről, meg seb bezárásról...

Én is azt mondom, hogy állatorvosi kamara, fel kell jelenteni az ilyet.

Nem emiatt, hanem azért, mert aki ilyenekkel veri át a pácienseit, az minden másban is ennyire lehet tisztességes.

Én a helyedben soha többet semmilyen okból nem mennék ahhoz az orvoshoz.

2012. dec. 28. 14:25
 24/34 anonim ***** válasza:
37%

Én továbbra is azt mondom - amellett, hogy emiatt felvágni a bőrét mészárlás lenne, a seb zárása szúrásnál meg felesleges, de előfordulhat - hogy az érzéstelenítés igenis indokolt!

Megnéztétek azt a tűt? Mondjuk én elég tűfóbiás vagyok, de ez nem egy szimpla injekcióstű! Volt vagy 3-4 mm vastag!

Én örültem, hogy az én kutyim be lett fújva Lidocainnal... anélkül kínzásnak tartottam volna, szerencsére a dokinál ez hozzátartozik, így nem külön kérni, és külön fizetni érte.

Mondjuk erre plusz 3 ezret felszámolni, az már durva...

18-as hsz. voltam.

2012. dec. 28. 14:37
 25/34 anonim ***** válasza:

24-es hsz: elgépeltem :)

a "így nem külön kérni, és külön fizetni érte." természetesen "így nem kell külön kérni, és külön fizetni érte. "

2012. dec. 28. 14:39
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom! Seb bezárása? Érzéstelenítés? ... Szerintem is keress egy másik állatorvost, mert ez nem gyengén le akar húzni.. Az enyémet kb 2hete chippezték, (4000Ft-ba került, mert házhoz jött a doki) Valóban elég vastag a tű, de az enyém például meg sem érezte. Megrázta a fejét és ment tovább.. Az egész nem tart tovább 5 másodpercnél, már ha jó a doki.. Semmiképp se dőlj be ennek szerintem...
2012. dec. 28. 14:42
 27/34 anonim ***** válasza:

Biztos megérzi a kutya, de azt a néhány másodpercet kibírja.

Ahogy írták a többiek egy szúrás csak. ( vastagabb tűvel). Nem kell azt bezárni , nem műtét ez, inkább hívj fel egy másik orvost úgy jársz a legjobban, nem az összeg miatt, hanem ha nekem mondan ilyet egy orvos biztos nem oda vinném.

Nem is keletkezhet seb egyébként ha beadják, olyan amit össze kéne zárni.. áá

2012. dec. 28. 15:39
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég kapta meg a chipet a 4 hónapos tacsi babánk. Pár másodperc volt, meg sem nyikkant. Utána osztotta a puszikat a dokinak....
2012. dec. 28. 15:40
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy video, h mi a chip beültetésének menete. Láthatod, h semmi seb nem keletkezik, főleg olyan nem, amit varrni kéne.

http://www.youtube.com/watch?v=ejbRbjosXRk&feature=player_em..

2012. dec. 28. 15:47
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
mi 6-7 hetes csiviket chippeztetünk a súlyuk kb 40 deka és hang nélkül tűrik utánna meg viháncolnak. A sebvarrás csak egy kitaláció én nem is engedném, hogy ilyen piti indokkal, hogy több pénzt húzzon le rólam sebet csináljon a kutyámra, leütném rögtön. Az érzéstelenítés is hülyeség szerintem, ha 6 hetes csivik nem érzik akkor szerintem bármilyen más fajtának mehet érzéstelenítő nélkül.
2012. dec. 28. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!