Ti hogy oldjátok meg, hogy a kutyátok biztonságban autózzon?
Sziasztok!
Nemsokára lesz jogsim, és nagy kutyás túrákat tervezek.
Eddig úgy oldottuk meg, hogy a csomagtartóban utaznak szabadon, csak van olyan autós rács, ami elválasztja őket az utastértől.
A szüleim nagyon jól vezetnek, így nem olyan kockázatos (bár egy idióta ettől még belénk szállhat...), de magamban meg pláne nem bízom,és nyugodtabb lennék, ha valahogy biztonságosabbá tehetném a kutyáimnak az utazást.
Hátul ugyebár nincs se légzsák, és ha belénk szállnak, bele sem merek gondolni,mi történne.
A dolgot nehezíti, hogy 5-en vannak, full tele a csomagtartó, igazából egyiküknek az utastérben kell már utaznia, hogy elférjenek.
Bármilyen ötlet, bevált praktika érdekel!
(Nekem eddig csak olyasmik jutottak eszembe, ami még ha kivitelezhető is lenne,ellehetetleníti a vezetést...)
Jobb lenne esetleg kutyabiztonsági övre tenni 3-at az utastérben?... (2-t hátul, 1-et az anyósülésen.)
De akkor még mindig van 2 kutyám, akik nincsenek biztonságban.
Ráadásul hallottam olyan rémtörténetet, hogy karambolozott a gazda, és a kutya ijedtében világgá szaladt...
A dologhoz persze az is hozzá tartozik, hogy jelenlegi helyzetemben anyagilag igencsak korlátolva vagyok.:(
Így autós boxot például most nem tudok venni - egyébként érdemes gyűjtenem rá?
(De nem hiszem, hogy egy ütközésnél az védelmet nyújt... inkább csak jobban beütik magukat... bár,... ha kibélelem fejmagasságban,...)
Na, szóval remélem,nem fogok karambolozni egyszer sem, de az ördög nem alszik, én pedig ha lehet, nem utólag szeretném fogni a fejem...
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Nekem vagy a csomagtartóban, vagy az anyósülés előtti lábrészben fekszik a roti-nj mixem.
Box praktikus, de több kutyánál, több utasnál lehetetlen megoldani.
Biztonsági övet nem szeretem, mert ha biztonsági okból rövidre van véve, akkor a kutya meg sem tud fordulni, ha meg hosszabb, nem ér semmit...és ígyis-úgyis simán bevágja a fejét az ajtóba vagy az ülésbe
Ettől féltem...:(
Szerintem meg pont hogy nem aggódom túl.
Rengeteg baleset történik, már kis sebességnél is kirepülhet, aki nincs bekötve.
Én kezdő sofőrként pláne el tudom képzelni, hogy párszor a félbe kell, hogy tapossak, már ez is elég durva ütés, ha a fejük a fémrácshoz ütközik a csomagtartóban...
Az esélyét sem akarom megadni, hogy valami történjen velük.
Az anyósülés alatti rész az elég jó tipp, köszönöm!:)
Ha csak egyikükkel utazom majd, esélyes, hogy nem a csomagtartóba teszem, hanem oda. (majd utána nézek, ütközésnél azt a részt mekkora erőhatások érik/benyomódhat-e oda a motortérből valami, bár nem hiszem, úgyhogy ez mindenképpen jónak tűnik!
Autóba meg muszáj tennem őket, mert csak így tudok eljutni a kutyasuliba.:)
Még az anyós ülés övvel is elég jónak tűnik, inkább legyen kicsit rövidebb az öv, és akkor a légzsák megvédi.
Arra gondoltam, hogy olyan légbuborékos csomagolópapírral megpróbálom úgy bevonni a csomagtartót, hogy kilássak hátrafelé, de minél nagyobb felületen legyen ilyesmi (legalább a kisebb koccanásokat megúszhatják kisebb ütéssel... tudom, egy rendes ütközésnél ez sem ér semmit.)
Elég nyugtalanító azért, hogy többtízezerre megbüntetnek, ha én nem vagyok bekapcsolva, de a legtöbb buszon nincs is biztonsági öv - viszont vannak vasrudak,amit lekaphatsz ütközésnél -, a kutyáimat meg nem tudom igazából megvédeni, ha komolyan karambolozom...
Persze, mindenki azt hiszi, hogy vele ilyesmi nem fordulhat elő,... nyilván ettől még ugyanúgy autóval fogom őket fuvarozni, de jobb félni, mint megijedni, gondoltam, gyűjtök pár ötletet, hátha valaki kitalált már erre valamit...
Köszönöm a válaszokat!:)
azért nézd át a KRESZ ide vonatkozó passzusát, mert amennyire én tudom már erre is kitaláltak szabályozást.
a ketrec egy tuti megoldás, ahogy a csomagtér ráccsal való elzárása is. esetleg még a kutya biztonsági öv amit elfogadnak (és ami tényleg ér valamit).
a párnázás szvsz tökéletesen fölösleges, sőt, ha van egy rágósabb kutyád, akkor plusz munkát csinálsz magadnak meg esetleg aggódást, hogy mennyit evett meg a buborékos csomagolóból... nem nagyon tudsz olyan nagyot vészfékezni, hogy komolyan megsérüljenek a ketrecben.
mellesleg én még nagyon-nagyon megbízható kutyánál sem javallanám, hogy az anyóson utaztasd, mert bármikor jöhet olyan hirtelen ötlete, ami eltereli a figyelmed és kész is a baj...
Köszönöm!:)
Igen, most hogy ezt írod, rémlik, hogy az anyósülésen még biztonsági övvel sem utazhatnak, a lábrésznél meg pláne nem. - ami nagy kár, bár lehet, tényleg nem egy életbiztosítás a vezetésre nézve.:D
ha ennyien írjátok a boxot, azt hiszem, elkezdek gyűjteni rá...:) végül is valóban úgy vágódnak, de csak pár centit tesznek meg tehetetlenül... ha az egész pereputtyot nem is tudom boxban szállítani, de legalább a kutyasuliba (amikor max. kettőt viszek) biztonságban mehetünk...:)
Köszönöm a válaszokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!