Melyik a legkisebb fajta?
Átvágták azt a gazdit, de nem a tenyésztó, hanem a SZAPORÍTÓ. Tenyésztők nem hoznak létre ilyen elrontott mutánsokat. Mert azok a "mini" és "extra mini" yorkik, és nem cukik. Én láttam már sok ilyen agyonszaporított nyomorultat, a múltkor is egyet. A gazdija hóna alá csapva reszketett, mint a kocsonya, a két szeme ki volt dülledve, akkora volt az egész állat, mint a tenyerem. Idegi roncs volt, minden apró zajtól bepánikolt, ha megsimogatta valaki, belekapott a kezébe, még a gazdájáéba is. Ezek a kutyák már nem yorkik, mert egy igazi yorki nem ilyen. Se kívül, se belül.
Egyébként meg sokszor hirdetnek ilyen apró yorkikat, a laikus vásárlók bedőlnek a szaporítóknak, és gyakran hasra is esnek. Találkoztam már olyan esettel, mikor egy 19-20 éves csaj ott panaszkodott, hogy "extra mininek" vette a yorkiját, de a súlya meghaladja az 5 kg-ot. Na ez az igazi vicc, nem az, hogy a szaporítók idegbeteg ufófejű 80-90 dekás kocsonyákat gyártanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!