Melyik a legkisebb fajta?
Az olyanok miatt hozták létre az édes-kedves szaporítók a "mini" és "extra mini" yorkikat, mint te, kérdező...
Akuminak meg igaza van :D
A legkisebb fajta - bár kérted, hogy ne írjuk - a csivava. Ezen kívül ár leírtak előttem néhányat: yorki, pincser, törpe uszkár, tacskó, máltai selyemszőrű. Én írnék még pár kistestűt: majompincs, griffon, cavalier, pomerániai vagy német törpespicc, welsh corgi, pekingi palotapincsi, cairn terrier, norfolk terrier, mopsz, king charles spániel, kínai kopaszkutya, japán pincsi, olasz agár, bolognese, havanese, papillon, shih-tzu, kis oroszlánkutya. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de van még sok. Ez mind kistestű, bár nem annyira, mint amennyire te szeretnéd hogy legyen, de nézd meg őket, ha valóban szeretnél kutyát. Mind beszerezhető Magyarországon is, de egyik sem olcsó. A csivavával viszont nem tudom, mi bajod. Ijesztő meg csontos? Akkor csontos, ha nem adnak neki ennivalót és éhezik. Egyébként olyan, mint a többi kutya. Ha a rövid szőre miatt gondolod ezt, van belőle hosszúszőrű is: [link] Most ez neked komolyan ijesztő? Én nem vagyok oda a kistestű kutyákért, nekem egy kutya a németjuhásznál kezdődik (mármint annak a méreténél), de azért ezek is aranyosak.
A kérdésedre válaszoltam, most én kérdeznék valamit: jól átgondoltad, fel vagy készülve egy kutyára? Mert én úgy látom, nem. Nem kötekedni akarok, de kutya nem egy tárgy. Ne vegyél csak azért, mert aranyos. Rengeteg gond van vele; sétáltatni kell naponta többször, lefárasztani rendesen, etetni, ápolni, orvoshoz vinni. Nem olcsó mulatság az állatorvos akkor sem, ha az ég világon semmi baja a kutyádnak. Akkor is oltások kellenek, chip stb. Arról nem is beszélve, ha megbetegszik.. Ha már a kutya megvételénél az első szempontok között tartod az árát, akkor mi lesz később? Gondold át, hogy egy kutyát nem dobhatsz csak úgy el pár hét után ha megunod, vagy rájössz mennyi gond van vele. Miért akarsz minél kisebb fajtát? Mert most az a divat, hogy berakod a táskádba dísznek? És ha 1 év múlva majd a nagy kutya lesz a divat már nem kell? Ha tényleg köze nincs ehhez, egyszerűen csak ezt tetszik neked, akkor elnézést. De akkor is gondold át, hogy valóban ez kell-e, illetve valóban kell-e neked? Mennyi idős vagy? Ha lesz egy kutyád, valóban a tied lesz, te fogod fizetni mindenét, te gondoskodsz róla, vagy a szüleid? Kérlek gondold meg jól, ha befogadsz egy kutyát, egy életről döntesz. Jobban mondva nem is egyről, hiszen nem csak a kutyád élete lesz más, hanem a tied és a családodé is.
A kérdésre a válasz: csivava. A csivava a legkisebb kutya, rosszul fejezted ki magad. Ugyanis erre a kérdésre a válasz a csivava.
Kistestűek: törpeuszkár, törpetacskó, westie, yorkie, bichonok, spiccek és még több terrier is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!