Lemenjek, vagy ne menjek?
Sziasztok!
Ma hoztuk el a kiskutyámat, (labrador, fiú, 6 hetes)
Szegény nagyon sír most, hogy egyedül van. Nem tudom hogy lemenjek megnyugtatni. Mert ha lemegyek, akkor nem tudok feljönni, mert amint kilépek a szobából, mindig elkezd sírni...
Szóval mit tegyek?
Menj le hozzá!
Szüksége van most rád!
Új a hely a környezet!
Természetesen, irány lefelé!
Vigyél magassal egy matracot, vagy kempingágyat, és aludj vele, legalább az első éjszaka. Hagyd, hogy odabújjon hozzád, hogy érezze, hogy szereted.
Gondolod, ha téged hirtelen elvennének a szüleidtől és a testvéreidtől, majd bekerülnél egy hatalmas csimpánzfészekbe, ahol semmit nem értesz és senkit sem ismersz, te mit tennél?
És ugye, mennyire jól esne, ha valamelyik odamenne hozzád, és hozzádbújna?
Így érez most ő is. Irány lefelé, játsz vele, nyugtasd meg, simogasd, beszélj hozzá. Lehet, hogy ez az éjszakád nem lesz nyugodt, és nem sokat alszol, dehát egy kiskutyával ezt bevállaltad.
És úgy csináltam a sajátommal (ő is labi, és kislány), hogy vacsora után betettem a kosarába, majd addig simogattam és dudorásztam, míg el nem aludt, és akkor kisettenkedtem, és elmentem aludni. Ha éjszaka fölsírt, vittem ki neki egy kis langyos tejet, majd újra álomba simogattam. Ezt négy napig kellett csinálnom, utána nem sírt már, hanem csak ült a kosarában, és figyelt, teljesen nyugodt volt.
Sok sikert a kicsihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!