A puli tényleg ilyen stramm kis kutya, vagy csak rohadt nagy szerencsénk volt?
Karácsony napján sétáltattuk a kutyáinkat a barátnőmmel, és egy kilátó féléhez értünk, ahol a kőkorlát derék magasságban volt.
A pulija szabadon rohangált, és egyszer csak azt vettük észre, hogy valami fekete repűl, majd egy nyiffanás és semmi.
A kutya nekifutásból átugrott a korláton, és vagy 10-15 métert zuhant egy épitési lomokkal teli területre, kb 10 perc alatt leértünk, és teljesen ledöbbentem, mikor azt láttam, hogy enyhén sokkos fejjel, de egy karcolás nélkül várt ránk.
Azóta már vissza nyerte régi önmagát, és minden rendben, de engem nagyon meglepett, hogy megúszta. Persze örülök neki, meg a friss hó is biztos sokat felfogott az esésből...
Szívós kutyák.
Nálunk egyszer (nem tudom hogyan jött össze neki) felmászott a melléképület tetejére, egy macska után, majd a macska leugrott, és ő is utána. 2 hétig húzta a hátsó lábát, de rendbejött.
A kutyám pár hónapja 5-6 métert zuhant egy csatornába, aminek valami kedves ember hazavitte a fedelét. Büdös lett, meg fájlalta a lábát pár óráig, de ennyivel megúszta. Minden kutya elég strapabíró, ha normálisan van tartva, a pulinak ráadásul a szőre is rendesen csillapítja az ilyen fizikai behatásokat.
Mondjuk azért én is rohantam a kutyával az ügyeletre, hátha belső vérzése van vagy ilyesmi. Nem szabad ezeket félvállról venni, nem csak kívülről sérülhet a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!