Ha megfelelő, erőskezű falkavezér leszel megtoldva kutyasulival és kellő odafigyeléssel,idővel és következetességgel akkor bármelyik.
Ha ezek nincsenek akkor egyik sem.
2012. dec. 25. 19:23
2/9 anonim válasza:
Ha kérdezni kell, akkor egyik sem.
2012. dec. 25. 19:28
3/9 anonim válasza:
Első kutyának egyik sem, legfeljebb egy jó kutyasuli mellett. De még úgy is hatalmas a kockázata.
2012. dec. 25. 19:38
4/9 anonim válasza:
Nagyjából hasonló temperamentumúak, mindketten következetes, határozott nevelés igényelnek, én első kutyának nem ajánlanám, esetleg egy kevésbé domináns természetű szukát kutyasuli mellett. Helyette inkább boxer, dobermann vagy bullmasztiff nem tetszene? Ők valamivel könnyebben kezelhetőek.
Kanári szigetekiről tudok véleményt. Naa őt első kutyának semmiképp, határozott,erős kezű gazdát igényelnek. A tenyésztők sem szokták javasolni első kutyának nem véletlen, persze ki lehet fogni ebből a fajtából is gyengébb jelleműt, de nem jellemző.
2012. dec. 25. 20:48
7/9 ratata válasza:
hihetetlen...az emberek nem bírják megérteni hogy ne kinézet alapján válasszunk kutyát.milyen célra kell a kutya ? Ilyet sosem írtok le.Akkor könnyebb lenne megmondani hogy jó választás e az általad említett fajta.
2012. dec. 25. 23:49
8/9 anonim válasza:
Nekem argentin dogom van. Nem vagyok első kutyás, volt már egy jó pár féle-fajta kutyám, köztük komondorom is korábban, de azt mondom, hogy mind közül ez a dogó a legkeményebb dió.
Ha te első kutyás vagy, akkor csak úgy ajánlom, hogy kölyök korától kezdve következetesen neveld.
Javaslom már most egy nagyon jó kutyakiképzővel való kontakt felvételét, aki elmagyarázza, hogy hogyan legyél számára a megfelelő gazda már a kezdetektől fogva!
2012. dec. 26. 18:30
9/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok még: szaporítótól ezt a fajtát végképp ne válaszd! (egy ilyen kutya 100 ezernél kezdődik alaphangon!) Ha csak nem akarsz súlyos összegeket költeni orvosra, meg a végén egy süket kutyust sóznak rád! (na egy süket dogót viszont tényleg nem ajánlok semmilyen körülmények között első kutyásnak!)
Ja meg a dogók nagy része csirke és gabona allergiás! Megfelelő táppal kell etetni, ami szintén nem lesz 1-2 forint.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!