Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől függ, hogy a kutya...

Mitől függ, hogy a kutya kihez ragaszkodik jobban? Hogy kell rászoktatni, hogy nem ő a ˝falkavezér˝?

Figyelt kérdés

#falkavezér #rászoktatás #kutya ragaszkodás
2012. dec. 25. 13:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

sokat kell még tanulni, és sokat kell még kutyások körében mozogni, de a tények makacs dolgok !

a falkavezéri szerepet meg kell tanulni,de nem te saját magad adod ,ezt a " rangot " magadnak :)

aki falkavezér a kutyája szemében,az valószínűleg majd minden kutya szemében az !! lsd: kutyakiképzők!

viszont sajnos sokan,nagyon sokan félreértelmezik,túlmisztifikálják,vagy egyszerűen,csak saját magukról azt állítják,hogy azok :)

ez persze messze nem így van,de nincs összehasonlítási alapuk ,mert vagy nem értenek hozzá, vagy egyszerűen teljesen behódoló természetű kutyájuk van ( ami fölött sokkal könnyebb átvenni a vezérséget,mint egy domináns erős kutya felett :)

szóval ,ez fogós kérdés:)

van aki csak a saját kutyáját képes kordában tartani,és vagyunk itt jó-páran akik gyakorlatilag majd minden kutyát képesek irányítani.

és ez bizony nagy különbség.

de ezeket nem mi döntjük el magunkról:)

2013. márc. 21. 07:43
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem lehet szoktatni, ő választ és kész. Nálunk mindig mindegyik kutyánknál apukám volt a falkavezér, pedig mi foglalkoztunk vele a legtöbbet, és főleg anyu volt az, aki etette, ennek ellenére aput követték istenként mindenhová. Szerintem bele kell nyugodni a választásába. Egyébként miért zavar?
2013. máj. 26. 14:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtnak határozottnak kell lenni és kész.

Emellett idővel kialakul a kutyával egy "kontaktus" ami érezhető séta közben, vagy bármikor ha együtt vagytok.

Ez kb olyan, hogy nem nézem a kutyám mit csinál, de érzem "milyen" ahogy jön mellettem. Ha változik valami az energiában, az az én kezdeményezésem.

Egyszerűen megfogalmazva, nekem ezt jelenti.

És tényleg nem szoktatás kérdése, hanem gyakorlat. Minden nap minden helyzetben törekedni kell a helyes viselkedésre.

2013. nov. 10. 16:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a sétával, etetéssel, játékkal csak részben vágódhatsz be a kutyánál. Ha ösztönösen úgymond falkavezér típus vagy, akkor a kutya is ezt fogja rajtad érezni.

Ezt persze el is lehet tanulni. Ha eltanulod, használod, ezt sugárzod a kutya felé, akkor meg fogja érteni. :)

2013. dec. 15. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!