Ez a tervük a kötelező chip miatt kidobott kutyákkal?
Valaki fenti nagy fejesnek van egy fehérjefeldolgozó üzeme, és a leadott/kidobott kutyákból akar állati eredetű fehérjét csinálni az olcsóbb kutyakonzervekbe??
Vagy mi más miatt lett hirtelen ilyen sürgetően fontos a chipezés? Nincs elég kóbor/kidobott kutya?
Köszi, csak egy feltevés volt:)
Egyébként tényleg van olyan, akinek nem érdemes kutyát tartania, viszont akik ellenőrzik majd, hogy van-e a kutyában chip, azok bemennek majd a putriba is a cigók közé? Ahol van 20 kutya, és mind támadó? Gondolom ők most is megússzák. Vagy ha el is fogják venni a kutyákat, másnapra megint lesz kutyájuk. Egyszer eltűnt a mi kutyánk is, (nem az én hibámból, a szomszéd megijesztette...), és teljesen más helyen találtuk meg, viszont kocsikáztunk már 3 napja azon a részen, mert feltettük a netre is, és felhívtak, hogy hol látták, és egyszercsak észrevettük, de alig akart megállni, látszott rajta, hogy félt megállni, mert nézett folyamatosan a büdös mocskos cigányra, meg rám, hogy mi legyen, és amikor már ott voltam mellette, akkor biztonságba érezte magát, és 2 másodperc alatt már beis mászott a kocsiba, igaz, a vezetőülésre akart, annyira félt a nyomorékoktól. Azok meg még néztek, hogy mivan, mondtam nekik, hogy takarodjatok, vagy szétverlek titeket baseball ütővel...
Szegény kutya úgy sírt a hazafele úton, szinte már könny folyt a szeméből.. 1 hétig aludt folyamatosan (5napra tűnt el)..
Egyébként falun rengeteg embernek van kutyája, nem bánnak rosszul velük, de biztos vagyok benne, hogy ők nem fogják megtartani, főleg ha kimennek, akkor odaadják, mert úgy is lesz másik, és ők nem fognak chipet bele rakatni. meg az öregek sem. Úgyhogy minden lépésnél kóbor kutyába fogunk botlani. Mert ugyebár a menhelyek meg tele vannak..de szaporítók mindig is voltak, és mindig is lesznek.
Én is falun lakom, vagyis inkább vidéki kisvárosban.
Már most rengeteg kóbor kutya van, a kötelező éves veszettségi oltáskor meg 3x annyi.
Ezt kellett volna meggondolni, mikor a döntés született "odafenn".
Itt ugyan "csak" 3500Ft a chipbeültetés, ami szerintem így is magas, mert a dokiknak ez 1500 Ft-ra jön ki.
Mégis, 10 emberből jó, ha 2 fogja chipeltetni a kutyáját.
A többi jobb esetben láncra köti, vagy elsúvassza a kert végébe, a többiek meg...reméljük nem dobják ki őket január első napjaiban, mert az utcára se fogunk tudni kilépni a sok kóbor kutyától.
A kötelező chipeztetés hosszú távon pont,hogy javít a kutyás helyzeten. Aki ezért kidobja a kutyáját,rohadjon meg.
Egyébként ha belegondoltok,bármilyen szigorításokat is hoznának a kutyás helyzet javítására,az átmenetileg sok kutya utcára kerülését jelentené. Például ha bevezetnék a kötelező ivartalanítást,oltást-féregtelenítést,vagy ha hivatali közeg ellenőrizné a tartási körülményeket. Biztos sok kutyát kidobnának, de hosszú távon javulna az állattartási kultúra Magyarszágon. Úgyhogy én a változásokra szavazok,akkor is,ha fájdalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!