Boxert vagy rotweillert?

Ha nagyon izgő-mozgő kutyát akarsz akkor boxert :D
A rotikat meg egyenesen imádom, nem tudnék énse választani...

egyet mondok: ha bármelyik kukakiépzőt megkérded nem tuti hogy a rotit mondja először..
elnézést a rotisoktól, szeretem a kutyákat, mindegyiket, de nekünk van 2 2,5éves boxosunk.
legjobb családi kutya..bár javaslom az egyet.. egy kan boxossal nagyon jól elboldogul az ember.kérdés még az is hogy mire szeretnéd, mennyi pénzed van a tartására..
a boxer tartás költségesebb..sokkal.viszont nagyon különlegesek.de ha találsz egy szép és egészséges vérvonalú rotit, akkor sok sikert.
de mégiscsak a boxit ajánlom..de nagyon fontos hogy nem igazán bírják a hideget télen..ezért inkább szoba kutyus télen..
plusz: sosem hallottad a hírekben hogy "gyerek boxertámadás áldozata lett"..

mire kell neked?
szerintem a boxer inkább családba való és emellett jó örző védő is.
a roti is jó családban de ő meg elsősorban örző védő.
ha pl sportolni szeretnél vele akkor boxer.
de szerintem ha e kettő köüzül kell választanod akkor rossz döntés már nem születhet. :)
nekem boxerem van

A boxer kiváló házörző (ez annak szól aki az ellenkezőjét írta). A hivatalos leírás ugy szól róla hogy kiképzés nélkül is meg tudja különböztetni ki az aki barát és ki az aki ártó szándékkal akar belépni. De természetesen nevelés kérdése is. A rotiról sajnos nem tudok sokat de kétségkívül szigoru nevelés kell hozzá kb mint egy németjuhászhoz különben veszélyessé és megbizhatatlanná vállhat. És igaz a boxer családi kutya, neki mindegy hogy lakásban vagy kertben udvaron van a lényeg neki az hogy a család közelében legyen. Neki nem csak egy gazdája van hanem ő az egész családnak szót fogad, hisz ő értük él!! Nagy mozgásigénye van és könnyü félrenevelni. De elvadult boxerekről tényleg nem nagyon hallani. Vannak egész kicsik és vannak hatalmas robosztus alkatuak is. A szin és mintázat pedig számtalan variációban ismert.
A rotweillernek már a puszta megjelenése is félelmet kelt az emberben, és kétségkivül jól őrzi a területét. Hogy családban gyerekeknél mennyire állja meg a helyét azt nem tudom. De ha választanom kéne hogy a gyerekem melyik kutyát "nyúzza", akkor a boxerban jobban megbiznék...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!