Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyák a divatkutyák?

Milyen kutyák a divatkutyák?

Figyelt kérdés

Engem úgy idegesít, hogy mindenki fikázza a yokshire terriereket...mindenki mondja,hogy így divat meg úgy..de nem gondoljátok ,hogy már a staffik és még sorolhatnám tovább kutyák is divatkutyák...

Gondoljátok már végig!!

Veszekedtek itt a yorki tulajokkal,de minek...

Ne legyetek már komolytalanok..attól még,h vannak mocskos szaporítók és van sok dinka aki bedől neki nem kellene mindenkit fikázni!

Mert ha te a rotidat babusgatod akkor te is id*óta f*sz vagy?

Hmm...gondolkodjatok már emberek!!

Ne fikázzatok senkit a yorki kutya miatt..sok kutya divatkutya!

Ez az én véleményem..

ja és nem csak a yorkikat öltözteti..sőt....sok már kutyát is..azokat miért nem fikázzátok??hmmm??

Engem felháborít ami itt megy..akármi a kérdés a végén mindig arra lyukad ki mindenki h jajj mennyire utálom a yorkisokat..nekem nem yorkim van,de engem idegesít ez a sok fikázás...

2009. aug. 23. 23:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Erről mind csak a yorkik gazdái tehetnek. Lehet öltöztetni más kutyát is de láttál már rózsaszín ruhácskában amstaffot? Sok divatkutya van. Ez azt jelenti hogy sokan akarnak ilyet mert menő. De nagyobb esélye van annak hogy egy staffot kutyaként kezelnek, mint egy yorkit, mert a yorkinál nehezebb megállni vagy nem tudom... Mindegy, a lényeg: amikor a yorkikat szídják, az a h*lye gazdáinek szól akik ilyenre csinálták!! Amelyik yorkinak rendes gazdája van arra egy szavam sincs.
2009. aug. 24. 00:19
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
Minden tiszteletem a kérdezőé. Nekem 2 yorkym is van,kapok bőven a sok vadbarom beszólásokból,de már meguntam vitatkozni.Nekem ez a fajta tetszik,másnak meg más. Azért mert pici kutyák,és néha rózsaszinben vannak,még teljesen okos kutyák,és a gazdáig sem feltétlen hülyék. Ennyi.
2009. aug. 24. 00:29
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
Aranyos kutyáknak tartom a yorkikat bár nekem nincs,de nagyon sajnálom öket hogy sok idióta ember azzal hogy ruhákat ad rájuk,meg copfokat csinál nekik bohocót csinálnak belölük.Gondolkozzatok már: ezek kutyák!!! Nem emberek. Jönnek itt azzal hogy jaj,mert hideg van,megfázik: azért van a szöre. Tényleg csak sejnálni tudom szegény kutyákat
2009. aug. 24. 01:05
 4/15 anonim válasza:
13%

Ugyan már :)

Ezen ne idegeskedj.. nekem is van egy kis yorki kutyám és nagyon nagyon szeretem,mert szobatiszta és szót fogad,nagyon okos! De viszont nekem is mindig mondják hogy úristen hogy lehet ilyen kutyám mert ez egy szobacirkáló macska .. és aki ezt mondja annak jól megmondogatom hogy "sok kutya nincs ilyen okos és aranyos,amúgy meg nézz magadra meg a te kutyádra aztán dumálj nekem" ne foglalkozz ilyen mapettekkel ..szánalmasak :)

amúgy én is öltöztetem és akkor mi van ?!! Kit érdekel hogy soknak nem tetszik?? Amikor esős idő van meg fúj a szél meg télen hideg van akkor muszáj rá adni valamit ..nem egyszer volt már megfázva az én kutyám,ezért öltöztetem

2009. aug. 24. 03:22
 5/15 anonim ***** válasza:
56%

Sok ilyen kérdés volt itt. És számtalanszor leírták, hogy a legnagyobb baj a yorkie gazdákkal van.

Nem azért fognak fikázni, mert yorkied van. Azért fognak fikázni, ha a kutyád nincs szocializálva és nincs nevelve.

(A ruháról most ne beszéljünk, szerintem hülyén néz ki a csilivili ruha egy kutyának de ez magánügy. Volt nekem is öreg vizslám, akire munka után már egy köpenyt kellett rakni, de az zöld volt és nem rózsaszín, lila pöttyökkel)

Sokan azt hiszik, hogyha a kutya otthon a szobába ül, fekszik, akkor az meg van nevelve. Ez semmi, 5 perc alatt megtanítom bármely kutyának. A jólnevelt kutya ingerek között (kutyák mellett, idegenek mellett) is engedelmes, behívható, nyugodtan viselkedik. Tehát nem ugat a póráz végén, nála nagyobb kutyákkal is eljátszik, póráz nélkül láb mellett közlekedik, játékból behívható, ha leültetem valahová és azt mondom marad, akkor ott ül akkor is, ha húsz kutya rohangál körülötte.

Ezt nem ismeri fel sok yorkie-s, hogy közösségben kezelhetetlen a kutyája.

Másrészt a yorkie egy nagyon jó kis munkakutya volt. (Patkányfogásra használták a hajókon, kikötőkben, önállóan dolgozott) De mióta divatkutya és ész nélkül szaporítják rengeteg az ideggyenge, beteg kutya. Ez a másik amit sokan nem látnak, mert nem foglalkoztak vásárlás előtt behatóan a fajtával, hogy amit vettek az milyen messze van egy igazi yorkie-tól.

És akkor a kérdésre visszatérve. Ez alakul a bichonokkal, beagle-kel goldenekkel, tehát a többi divatkutyával, amiket az emberek kutyás ismeretek nélkül vásárolnak.

2009. aug. 24. 08:16
 6/15 anonim ***** válasza:
26%

minden tiszteletem a kérdezőé, a 2. és 4. válaszolóé!!! van egy háromlábú, mg egy rendes yorkim, és könyörgöm! nem szoknyát adok rá meg nem feltűnő rokkerkabátot, hanem egy rendes pulcsit, ami nem feltűnő!!! a rendesen ismernétek a fajtát, tudnátok, hogy a szőre bármilyen hosszú is legyen, elég ritka! nyáron nem, de télen, ősszel tevasszal néhányszor öltöztetem őket!!! és ennyi! +én magam csináltam a ruhácskáikat, saját kézzel méretre horgoltam! meg nekem is elegem van azokból, akik istennek hiszi magukat, csak a nagy menő kutyák jók, aztán sétáltatás után bevágják őket a kennelbe.!! utálom ha a yorkikat fikázzák!! engem nem lehet könnyen felhúzni, de ezzel mindig sikerül! örülök a kérdésednek!! és imádom a yorkikat!!blőőőőőő!!

I LOVE YORKSHIRE TERRIER!!!!!!!!!!!!

2009. aug. 24. 08:25
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

08:5-ÖS VOK, ÉS ILYENEKRŐL BESZÉLTEM, MINT A 08:16-OS!!!

SZIA!ISTEN VOK!BOCS!

2009. aug. 24. 08:28
 8/15 anonim ***** válasza:
94%

én 8.16

Miről beszélsz? Elolvastad amit írtam? Tudod értelmezni? (Akkor is, ha nem csupa nagybetű?)

2009. aug. 24. 08:36
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Nekem sem a kutyákkal van bajom, sokkal inkább a gazdáikkal. Ha kutyasétáltatás közben meglátok egy szolibarna szőke csajszit feltűnő ruhában, szinte 100%, hogy az illetőnek yorkija van. De nem is ezzel van a baj, hanem ahogyan felöltöztetik a kutyát. És ezen belül nem azt értem, hogy gáz ráadni egy pulcsit, mert ez belefér. Attól tudok hányni, amikor csillivilli kis rózsaszín ruhácskában csoszog a kutya kutyacipőben (!) és 8 csatt van a fején. Én elhiszem, hogy a yorki okos kutya, meg szeretnivaló, de azok az emberek tehetnek a yorkik megítéléséről, akik hülyét csinálnak belőlük és akik nem kezelik kutyaként. Elég vicces látni, amikor elviszi a gazdi sétálni a yorkit úgy, hogy 10 métert megy a kutya a saját lábán utána meg ölben viszi. Úgy bánnak velük, mint egy nyomorékkal. Pedig senki ne mondja nekem, hogy a yorki nem tud magától sétálni. (Pár napja voltam campingezni, ahol egy család vitte magával a yorkiját, és a kutya egész nap oda-vissza mászkált szinte megállás nélkül. Mondjuk látszott, hogy őt a gazdája kutyának nevelte.)
2009. aug. 24. 08:46
 10/15 anonim ***** válasza:
92%
08:25-ös vok! sajnos az én 3 lábúmat autó ütötte el, nagyon-nagyon ideggyenge volt, sokkal több idbe tellett, de meg van nevelve, és okos kutya! NEM külső, hanem NEVELÉS kérdése!!!
2009. aug. 24. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!