Miért utálja a legtöbb ember a beagle-t?
Az én mudimnak akkora egyénisége van, hogy nem mindig fogad szót:)
Én se vagyok egy nagy egyéniség, ha a gimibe járó kommentelő sem az...
A pásztorkutyák nem szolgakutyák( meg a többi se), és nem is plüssök, nem hiszem, hogy egy kutya attól lesz nagy egyéniség, hogy a maga feje után megy. Ész terem minden kutyában, csak van, amelyik tudja, mikor érdemes szót fogadni, s mikor ostobaság.
Ezért szeretem a "szolgakutyákat"
Nagyon régi kérdés és lehet senki nem olvassa már, de hozzátenném hogy fogalom zavar van rendesen.
Makacs kontra szófogadó egy tulajdonság két pólusa, ezek építik fel a személyiséget mindegy hogy ez vagy az.
Értem hogy mire akarna gondolni a kérdező hogy azt hiszi hogy attól hogy a kutya makacs és önállóan dönt a gazda akarata ellenére akkor már "egyedi" és nem csak parancsokat követ mint egy "gép".
Ha van 2 gyerek, az egyik szófogadóbb kevés bizonyosság/tapasztalás is elég neki hogy elhiggye hogy a szülei jót akarnak neki és nem fut felesleges köröket és hallgat a szüleire többé kevésbé.
Van a rossz gyerek aki az elején szimpatikus lehet avval hogy hűde vagány ez semmire nem hallgat amit mondanak neki, ez mennyire önállóan akar mindent megtapasztalni és biztos életre való lesz ezáltal.
Annyi a különbség a kettő között hogy a másodiknak sokkal többet kell tapasztalnia hogy megértse azt hogy bölcsebb csak jót akar neki, és sokkal szélesebb utat kell bejárnia ahhoz hogy ezt megértse: pl eltöri néhányszor a csontját mire felfogja a határait.
Jobb esetben majd ez a gyerek is rájön arra amire a szófogadóbb gyerek hamarabb rájött, de nincs ezzel baj mert mindenkit hagyni kell a saját ritmusában fejlődni.
Egyik gyerek sem jobb a másiknál bár evolúciós életben maradás szempontjából talán az első tovább életben maradna a természetben.
Az a makacs kutya nem hiszi el hogy a gazdája nem véletlen hívja vissza az úttestről, de ha ő azt mondja hogy márpedig én nem megyek mert még ezt meg kell szimatolnom mert ez fontosabb, akkor az bizony az életébe kerülhet.
Míg egy szófogadóbb elhiszi hogy ha a gazdája vissza hívja akkor annak biztos oka van és vissza kell menni, ő a vezér ő jobban tudja.
Ez itt a saját véleményem:
Azért mondhatják butának és nem szerethetik őket mert annyira makacsok és akaratosak tudnak lenni, ráadásul avval a hülye állandó vigyorgással látom rajta hogy nem tiszteli és szándákosan élvezi hogy húzza az ember agyát, még ha tudja is hogy ez nem jó (mert szerintem tudja mert látom rajta).
Láttam már olyan gazdit akit annyira felhúzta a kutya pont evvel a viselkedéssel hogy ami a kezébe került elkezdte dobálni, szidni és amikor a kutya még ekkor is a vérét szívta és "vigyorogva" szívatta, akkor a gazdi elsírta magát és kint hagyta a kutyát a kertben jó egy napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!