Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ítélik el sokan azokat,...

Miért ítélik el sokan azokat, akik nem tudnak minőségi kutyatápot venni a kutyájuknak, mert egyszerűen nincs rá pénzük?

Figyelt kérdés
2009. aug. 23. 20:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a kutyusoknak is jár a megfelelő koszt. Ha az igazságot akarjuk nézni nem kell mindenkinek premium minőséggel etetni a kutyát pl.:Acana, Royal Canin. Kedves állattartók viszont legalább meg kellene engedni magatoknak, egy Happy Dogot vagy hasonló minőségű olcsóbb tápot, ha ezt nem tudjátok megvenni feltételezem, ha beteg lesz a kutyusotok, nem fogjátok tudni rendesen kikúrálni, mert hát az orvos és a gyógyszer sem olcsó, pl a bolhára is 2000 Ft. körül van egy ampulla ami 1 hóra elegendő. De könyörgöm semmi esetre sem adnk neki Chapit, Pedigret meg Frieskest mert ezeket olyan cégek gyártják, amik azt a hulladékot teszik bele amit nekünk embereknek nem tehetnek bele csak nincs szívük kidobni. Ezt etetitek az ebeitekkel, mintha ti magatokkal mondjuk valami hulladékot ennétek. Persze ezeken a tápokon is el van a kutyus 10-15 évet csak ahogy az előttem szóló mondta nem tudni mi van benne emésztőrendszer, ízületek, csontok, csak a fakóbb hulló szőr a nem egészséges bőr látszik. Arról meg senki nem tehet a Royal Canin meg főleg nem, hogy egy kutya elpusztult kettő évesen, mert beteg volt. Ha nem tehettek meg egy közepes minőségű tápot akkor inkább főzzetek kis farhátat nyakat, zúzát, lehet kapni állateledel boltokban tök olcsón zúza pl 300 Ft/ kg. Ezekben legalább tudjátok mi van és milyen az a hús amit bele raktok én is adok a kutyámnak a Royíl mellett és igen én szeretném kiállításra vinni és tenyészthető állat lesz, ,mert imádjuk ezt a fajtát (Amerikai Staffordshire terrier) a párommal.

Tudom most le fogtok pontozni, de ha belegondoltok ez a ti kicsinyességetek. Kérek mindenkit az állatot nézze és döntsön belátása szerint.

2009. aug. 23. 21:06
 22/30 anonim ***** válasza:
73%

Miért, nem mérgezik meg? Sajnos megmérdezik, leütik, megrúgják, etetnek vele egy kis gombostűt, felakasztják, felgyújtják. Főváros mellett lakok-itt is... Én nem áldoznám fel a kutyám, hogy megvédje a házat...

A többit megértem, csak az a baj, hogy olyanok is tartanak kutyát akiknek egy zsemlére nincs pénzük! Erre is az a válasz, hogy van hozzá joguk? A kutyának is van joga a jó élethez, mert sajnos nem tud megélni szeretetből. És ti sem értitek meg hogy én meg nem sznob vagyok. Meg azt nem értitek, hogy ha ti rossz tápot etettek attól még a minőségi a jó. Mert sokan azok közül foggal körömmel küzdenek, hogy milyen rossz a minőségi táp... Na meg mit csinálnak ha a kutyának valami baja és egy 100as a műtétje?

2009. aug. 23. 21:11
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 17éves lány vagyok. Van két kutyusom, akiket befogadtam. Sajnos én sem tudom a Royal Caninos minőséget megvenni,viszont pici koruktól Dog Chow-t kapnak(mindig az életkoruknak/méterüknek megfelelőt). Én nem ítélek el senkit, szerintem mindenki maga tudja, hogy milyen tápot engedhet meg magának ebben a világban. Viszont aki már tesco-s tápot vesz,az szerintem ne is tartson kutyát. Még ha moslékkal etetné a szerencsétlen kutyusát, az is jobb lenne.
2009. aug. 23. 21:52
 24/30 A kérdező kommentje:
állj, azt senki nem mondta egy szóval hogy a minőségi mennyi rossz, hanem azt, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a több ezres-tízezres tápot, belegondoltok egyáltalán abba, hogy egy anya, aki egyedül neveli a gyerekét, egy egész házat, a gyerekét és a kutyát el kell tartania? plusz ott vannak a számlák, az iskolai kiadások, plusz kiadások a szórakozás és itt nem a discora és egyéb hülyeségekre gondolok, és még ráadásként a kutya oltatása, annak könnyű beszélni akinek több 100ezres fizetése van, és két szülő dolgozik, ők ezt sose fogják megérteni
2009. aug. 23. 22:04
 25/30 anonim ***** válasza:
96%
szerintem ne öljétek egymást inkább beszéljétek meg kultúráltan! igazából a kérdésre az a válaszom hogy ha már azt a kutyust magadhoz vetted, akkor gondolkozni kellett volna, hogy mennyit eszik és milyen kategóriás tápot tudsz neki adni! az biztos hogy a minőségi tápokból sokkal kevesebb is elég és így sokszor a drágább a gazdaságosabb, de nagyon sok fajta táp van nagyon nehéz rajtuk kiigazodni, ott van spec a halálra reklámozott Ceasar konzerv az árra horror a hústartalma 4% akkor miről is beszélünk? sőt hogy tovább menjek találkoztam én már olyan tenyésztővel, akinek olyan kutyái voltak hogy ejha és szar pedigrével etetett, ennek ellenére a szőre fogai rendben szép egészséges kutyus volt...nem félre érteni én sem vagyok sznom bizony nekem is van hogy nem futja Bozitára, vagy Profiliumra vagy más márkásra...
2009. aug. 23. 22:11
 26/30 anonim ***** válasza:
57%
21 46-os hozzászólónak hát ebben igazad van de pölö pont a royal canin az amit soha többet tele van fehérjével, meg szójával egyenes út egy jó kis allergiához, sokszor a márkás is szar tud lenni :S
2009. aug. 23. 22:13
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 72000Ft a havi fizetésem. Ebből eszek (ráadásul vega vagyok), veszem a tisztálkodó szereket, mosóport, ruhát, cipőt, stb., fizetem a rezsit, a kocsimat, tankolok (havi 2-3 tank), fizetem a 2 iskolámat, és tartom el a kutyámat, és egyedül vagyok. Egyszerűen NEM TUDOK 15000 Ft-ot EGYBEN kifizetni a tápjára.

Meg lehet kövezni, le lehet pontozni, meg mondani, hogy előbb kellett volna gondolkozni, hogy rendesen tudom-e etetni a kutyát, stb.

De kérdezem, mi a jobb:

A kutya a menhelyen él 120 másik kutya között, jut rá napi 2 perc reggel takarításkor, 2 perc délben etetéskor, és 2-3 naponta kijut egy negyed-fél órát sétálni, száraz kenyeret, olcsó tápot, húsmaradékokat, csirkelábat kap enni,

VAGY

Van egy gazdája, aki ugyan dolgozik és 2 iskolát csinál, de minden nap sétál vele másfél-2 órát, viszi játszani, fürdeni, úszni, törődik vele, szeretgeti, ápolja, fésüli, figyel az egészségére, beadatja az oltásokat (kombi+veszettségi), Kiltixet és telefonszámos bilétát rak a nyakába, speciális kezelésekre hordja minden héten a beteg lábai miatt. Rendszeresen főz neki húst (farhát, csirkenyak, sertésmáj, csirkecomb), zöldséget a táp mellé.

Akkor most egy szar ember vagyok, mert nem tudom Acanával etetni? Jobb volt neki a menhelyen?

Természetesen nagyon fontosnak tartom, hogy a kutya minőségileg helyesen legyen táplálva, de nem ez a minden. Jó tartásmóddal (sok mozgás, kiegyensúlyozott napirend, gazdival való szoros, boldog kapcsolat), következetes neveléssel, a betegségekre való odafigyeléssel pont ugyanolyan szuper, egészséges lehet a kutya, mintha Acanával etetik. Acana mellett is lehet a kutya lelkibeteg...

2009. aug. 23. 23:17
 28/30 anonim ***** válasza:
2009. aug. 24. 01:23
 29/30 anonim ***** válasza:
60%

Aki nem tudja kifizetni azt a pár ezer ft-val többet ne tartson kutyát. Ha beteg lesz az állatorvossal nem tudsz spórolni.

Mi sem vagyunk újgazdagok éppenséggel, és sokáig nem is engedhettük meg magunknak a kutyát. :S

2009. aug. 30. 20:10
 30/30 A kérdező kommentje:
kétlem hogy egyedülálló szülő vagy akinek el kell tartania az egész lakást, a gyerek iskoláztatását kell fizetni, mert ugyebár az ECDL, nyelvvizsga se ingyen van, plusz még a kutya oltásai :), bocs hogy nem vagyunk idióták akik hitellel teszik tönkre az életüket, igazán be lehetne fejezni ezt az álszenteskedést...
2009. aug. 31. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!