Miért ítélik el sokan azokat, akik nem tudnak minőségi kutyatápot venni a kutyájuknak, mert egyszerűen nincs rá pénzük?
Az én kutyám a száraz tápot alig akarja megenni, csak akkor eszi meg, ha nincs más, vagy ráöntünk valamit, amit szeret és azzal együtt megeszi:) Konzervet meg nem szoktunk venni, mert egy kis doboz semmi egy kutyának, sokat venni meg ki győz anyagilag? A macskának néha szoktunk konzervet venni, kisebbet (nem tudom, mekkora, de nem az a mini...kb.400 g lehet...), hetente 2-3x egy olcsóbb fajtát, egyszerre megeszik egy egész dobozzal a két macska. A szárazat ők se eszik. Ezen kívül házi kosztot kap kutya, macska.
A 2. válaszadónak igaza lehet, mert észrevettem régebben a macskákon, hogy nem akartak mást megenni (akkor gyakrabban vettünk nekik konzervet), azóta ritkábban vesszük, jobb a helyzet.
Én sem hiszem, hogy a házi koszt rossz neki. A kutyám egy maréknyi száraz tápot eszik (olcsót) kb. 2-3 napig, meg házi kaját. A szőre hihetetlenül fényes, gyönyörű, a kutya egészséges, semmi baja, nagyon eleven és vidám, látszik rajta. Nem fajtiszta.
A macskák is nagyon egészségesek, szépek, nagyok, most van az egyiknek 3 kismacskája, azok is elképesztően gyönyörűek:)
Olyat is hallottam, hogy a tehéntej nem jó a macskának. Én gyakran adok nekik, főleg, mióta kismacskáik vannak, és közösen etetik őket (testvérek, majdnem egyszerre szültek, de az egyiknek elpusztultak a cicái), semmi bajuk tőle. Kicsit meg szoktam melegíteni, de nem forralom fel.
Azért mert ők meg sznobnak neveznek, amiért én jót akarok a kutyámnak. Nekünk sincs rá pénzünk, de erre (Acana sport)szorítunk. Amúgy meg végül kevesebből jón ki a jó táp, mivel kevesebbet is kell belőle adni.
Az állattenyésztőnek meg üzenem, hogy az ember mindenevő, a kutya meg húsevő, így nem hiszem hogy megfelelne nekik a mi kajánk. Biztos ők is egy jó kis fűszeres, zöldséges kajára vágynak.
És a főzés sem olcsóbb, mert a kutyának nem csirkefej való, a minőségi hús van olyan drága mint a jó táp. Azon kívül azt is tudni kell, hogy mire hogy van szüksége a kutyának, milyen arányokban. Így a végén rá lehet jönni, hogy egy jó táp olcsóbban jön ki mint a hús meg az utánajárás, meg a rossz táp.
Na meg ha a saját kajájára nincs pénze valakinek akkor miért tart kutyát? Nem az a felelős állattartás, hogy elgondolom, hogy el tudom-e tartani? Ha nem tudsz neki megadni mindent akkor le is kell tudni mondani róla mert akkor jót teszel a kutyával, kerülhet olyan helyre ahol van rá pénz.
Az is butaság szerintem, hogy aki csak hobbikutyának tartja, az nem ad neki jó kaját. A JÓ KAJA NEM AZÉRT KELL, HOGY NYERJEN A KUTYA, HANEM HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN!!
Szóval összegezve, nem ítélem el azokat akik rosszabb táppal etetnek, csak zavar a tudatlanságuk, mert sokszor az evvel őárosul. Hogy nem tudják, hogy mi való a kutyának és hogy végülis jó táppal olcsóbban jönnének ki... Ja meg azért nem szeretem, mert ők meg lenézik azokat akik jó táppal etetnek, meg el sem tudják képzelni, hogy ez nem sznobságból, és felvágásból van!
20:45-ös: ott a pont :D, az én kutyámnak sincs semmi baja, és gyönyörűen fényes a szőre
amúgymeg érdekes hogy pont azokat pontozzák le akik nem minőségi táp pártiak minden áron
20.45ös vagyok:
Nem tudom, hogy aki havi 40ezer/fő pénzből él, egyedül, gyereke iskolás, hogyan tud venni minőségi tápot. Nálunk ez a helyzet...Ez a heti 2-3 olcsóbb konzerv is úgy jön össze, hogy a szünetben itthon vagyok és jóval kevesebb pénz kell nekem, de évközben hetente 1x ha vesz anyu konzervet. A kutyának meg egy nagy, x kilós száraz táp van, az sem volt drága egyébként, nem extraszuper minőség. Könnyű úgy lehurrogni és lepontozni mást, ha 150-200ezer a fizetés/fő.
20:47-es: Azért tartunk kutyát, mert pl. kertes házban élünk és védeni kell a házat. Ne gyere azzal, hogy megmérgezik...Meg azért, hogy ne jöhessen be fényes nappal is akárki az udvarra, hanem hogy jelezzen a kutya, ha jön valaki.
Azért tartunk kutyát, hogy a gyerekek ezáltal is jobb emberek legyenek, hogy tanulják meg, hogyan kell másokról gondoskodni, hogy esetleg a kutya megvigasztalja őket, meg minket is, ha rossz a kedvünk.
Azért, hogy a magányos, egyedül élő emberek ne érezzék annyira egyedül magukat, és legyen védelmük, legyen, aki védi a házukat, főleg idős emberek esetében.
Azért, mert jogunk van hozzá! Pl. itt, ahol élek, KELL: kutyaadót fizetni és veszettség ellen oltatni évente. Ezt megfizetjük. Akkor ezentúl senki nem szólhat bele abba, hogy kutyát tartok.
Azért, mert szeretjük az állatokat.
Én személy szerint csak akkor ítélem el a minőségi kutyakaját vásárló embereket, ha nem képesek felfogni, hogy erre nem mindenkinek van pénze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!