Miért nem jó a sima táp?
Én személy szerint szuper prémiumot adok a kutyámnak, de sokan sápítoznak, a munkatársaim meg mindig mutogatjják, h látod az achanban 20 kg 2500 ft, meg a chappi is ugyanolyan jó.
Nem sokat tudok erről az egész táp mizériáról, tudtok mondani valós érveket, hogy miért jobb a prémiumtáp, ill. linkelni... És pl van e valami alapja annak a pletykának, h mindenféle mocskot raknak az olcsó kutyakajába, ezt honnan tudtátok meg? Hol olvastátok, ki mondta?

Az enyém Orijent eszik.
Eddig,más tápoktól több volt a széklete,mint a tápból elfogyasztott mennyiség,mára ez megszűnt.A kutya szőre sem korpás.És olcsóbban jövünk ki napi szinten az Orijennel(napi kb.150 ft etetési költség,bullterrier kutyánál)mint az olcsóbb tápokkal,konzervekkel.

Hozzánk eleinte 15 kg-s zsákokkal hordta a futár 12 ezer ft-ért, sajna a nevére konkrétan már nem emlékszem, aztán erre a kutyuskánk hamar ráunt és inkább nem evett. Elvittük egy kaja kóstoló üzletbe, ahol kiette az összes tálból a kóstolót, tehát tulajdonképpen rajtunk múlt melyiket vesszük. Azért szeretem a drágább eledeleket, mert pl az én kis szőrmókom, hol dagivá eszi magát, hol lefogy, és anno a tápos srác azt mondta, pont neki való a light táp, ami hasonló árban volt az első próbálkozásunkhoz, viszont sokkal jobban szerette, és még hízni se hízott tőle. Szóval jó hogy mindenféle kutyának lehet testreszabottan kaját venni.
Sajna most már nem igazán tehetjük meg hogy ennyit költsünk kutya eledelre, Chappi-t kap, és ezt is imádja (bár a puha húsos falatokat kiválogatja és ott hagyja). A súlyával most is gondok vannak, de jobb mintha házi kosztot kapna úgy gondolom! Ha egyszer megint jobb anyagi helyzetbe kerülünk, akkor újra szerzünk neki valami minőségibbet :)
Utolsó!
Én házikoszt + pro plan keveréket adok neki... (Így kevesebb táp kell.)
Szerintem még mindig több biztosat tudunk a piaci csirkéről, halról, tojásról, tésztáról, levesről, rizsről stb., hogy mi van benne, mint a pedigreeről meg a chappiről, persze te tudod.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!