"Sima" yorkshire terrier szülőktől is születhetnek más színű yorkik? (lent)
Pl.: Biewer yorki
Biro yorki
Golddust yorki
én nem értek a yorkikhoz, de genetikailag elvileg elképzelhető.
ha ez csak színváltozat, akkor lehetséges.
bioszból fogjátok tanulni az allélokat, az öröklődést...:)
ha pl. a nagyszülők közt volt egy barna foltos, attól még lehet az összes kölyök simán fehér, de a barna foltos génjei ott vannak a kölykökben is.
ha az az alom is kölykedzik, akkor van rá esély, hogy az "unokák" között is lesz barna foltos.
(az én kutyám anyja pl. fehér-tigriscsíkos volt, az apja fehér-szürke foltos, az enyém pedig fekete-fehér.)
A biewer yorki (tudomásom szerint) a sima yorki színhibás változata (a többi szerintem eleve más fajta /???/).
Ha egy sima yorkit kereszteznek biewerrel, abból sima yorkik jönnek ki, fehér mellfolttal. A génkészletükben félig biewer, és félig sima yorkik, de sima yorkinak látszanak.
Ha ezt a fél biewert fedezteted egy biewerrel, akkor annak 50% az esélye, hogy lesz benne biewer kölyök is. Ha a fél biewert szintén egy fél biewerrel rakod össze, ott 25% az esélye a biewer babának.
Az esélyek kölykönként értendők, tehát nem biztos, hogy az alom 50%-a ill. 25%-a biewer lesz. Csak a kicsinek ennyi esélye van arra, hogy ilyen legyen.
Ezt egy yorki tenyésztőtől hallottam.
Nem. A yokshire standardjében le van írva, hogy hogy KELL kinéznie.
"SZÍNEZET: A nyakszirttõl a farok végéig sötét acélkék (nem ezüstös kék) szõrzet borítja a testet, melybe nem keveredhet fakó, bronzszínû vagy sötét árnyalat. A mellkason sûrû, fényes tan-színû szõrzet. A tan-színû szőrzet a gyökerénél sötétebb, mint a szõrszál közepén, a vége felé egyre világosabb."
"HIBÁK: A fenti leírástól való bármilyen eltérés hibának minősül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!