Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy egészséges felnőtt kan...

Egy egészséges felnőtt kan kutya kibírja 2 napig étel nélkül?

Figyelt kérdés
lejöttünk vidékre szüleimhez a párommal és a kutyánkkal, de viszont otthon hagytuk a tápját. ezzel nem lenne probléma csak ott a bökkenő, hogy kb. mindentől megy a hasa, mindenre allergiás és az állatorvostól vásárolt állatorvosi vényre kapható tápot eheti csak. szóval nem szívesen adok neki semmi, de azt sem akarom h éhezzen. tegnap este evett és kibírja a mai és a holnapi napot étel nélkül ?
2012. dec. 21. 12:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Az én kutyám egyszer önszántából nem evett két napig, mert finnyogott a tápra, de nem baja
2012. dec. 21. 14:03
 22/26 A kérdező kommentje:
mert ha te allergiás vagy a parlagfűre akkor nem vagy egészséges? vagy pl. én laktóz érzékeny vagyok és egy pohár tejtől megy a hasam akkor nem vagyok egészséges?....
2012. dec. 21. 14:08
 23/26 anonim ***** válasza:

És akkor szerinted az is egészséges, aki ugyan testileg jó kondiban van, de egyébként kómában fekvő agyhalott akit lélegeztetőgéppel tartanak életben? A kutyád is csak speckó táp fogyasztásával (vagyis speciális kezeléssel) képes életben maradni a leírásod szerint.

Tudom, sarkallatos példa, de akkor szerinted hol van a határ egészséges és nem egészséges között?

2012. dec. 21. 14:16
 24/26 anonim ***** válasza:
a kutya olyan 2 hét koplalás után kezd éhes lenni. nem kell aggódni, semmi baja nem lesz.
2012. dec. 21. 14:44
 25/26 anonim ***** válasza:

én allergiás vagyok a kivire, egyből hányok tőle de inkább 2 napig koplalok mint hogy fél napot hányak. :)

A kaja kérdés függ a kutya fajtájától. Nyilván egy nagyobb testű kutyánál nincs gond ha 2 napig nem kap kaját, de ha egy kisebb fajtáról van szó mint pl a csivi akkor nem ajánlom a kolalást mert ennél a fajtánál prbléma van a vércukor szinttel és akár bele is pusztulhat még felnőtt korban is! Ha 4-5kg nél nagyobb kutyusod van akkor szerintem simán kibírja ha ennél kisebb akkor meg induljatok haza előbb vagy varázsolj neki kaját.

2012. dec. 21. 15:25
 26/26 anonim válasza:
Itt sokan leirtak,hogy egy egeszseges,jo kondiban levo kutya kibirja 2 vagy akar tobb napi koplalassal.A kerdezo leirta,hogy a kutyaja specko tapot kap,amit az allatorvos javaslatara fogyaszthat,mert kulonben ha mast eszik,szanaszejjel fossa magat.A kovetkeztetes,a kerdezo kutyaja jelen pillanatban nem egeszseges,gyenge szervezetu kutya..ha 2 napig,vagy akar tobb napig koplalna,akkor lehet hogy nagyon legyengulne..tudni kene,mi a szartol allergias,es az okot kiiktatni,nem pedig szar specko tappal etetni.Ha ezelott is szar tappal etetted,lehet hogy ez miatt lett ilyen gyenge immunitasu kutya.De nem irtad le mennyi idos,es azt se,hogy ezelott mivel etetted,mennyit mozog,mekkora kutyarol van szo.Egyebkent az etelra valo allergias reakcio egy kutyanal nem eppen az egeszsegre utalo jel.Mint ahogy egy vmire allergias ember sem nevezheto egeszsegesnek,mert az allergia a szervezet valaszreakcioja egy nemkivanatos dologra.Szerintem.Nekem is van kutyam,es csak neha etetem tappal,de az is jo minosegu,inkabb etetem hussal,csirkefarhattal,kap veloscsontot,stb.
2014. febr. 1. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!