Ivaros szukát tartóktól kérdezném, mennyire gyakori, hogy a tüzelő szuka megszökik?
Hamarosan tüzelni fog a kutyám, most először. Eddig semmi hajlamot nem mutatott a szökésre, de kicsit aggódom, mert nagy termetű, elöl a kerítésünk meg nem túl magas és ha nagyon akar simán ki tudna menni. Ha kutyát sétáltatnak az utcán akkor is csak két lábra áll, felteszi a mellső mancsait a kerítés tetejére és úgy ugat (és ezzel általában szívbajt hoz a járókelőkre). Nem próbál kiugrani. Megváltozhat ez? Minden nap sétáltatom és igyekszem rendesen lefárasztani, hogy ne akarjon szökni.
Amúgy törzskönyvezett kuvasz és aláírtam a tenyésztőnél a szerződést, hogy 2 éves koráig nem lesz ivartalanítva.
szerintem is egy felülről is zárható kennel lenne a megoldás.
a 2 éves kori ivartalanításnak a fejlődés miatt van jelentősége?
Vegyél Deofill tablettát, vagy Klorofillt. Amint elkezd tüzelni, kezd adni. Persze, e mellett is zárni kell, de valamennyit semlegesíti a szuka jellegzetes vizelet szagát, amire a kanok rajzani fognak.
Jó néhány dobozzal spájzolj be, mert nagy súlyú a kutyád és elég sok db-ot kell adni naponta.
Szia, nekem most tüzel a szukám, és van mellette egy ivaros kan is, úgyhogy képzelheted, hogy 0-24-ben szem előtt van tartva. Én se most akarom ivartalanítani, hanem olyan két év körül, addig meg figyelek ezerrel.
Amúgy, én úgy oldottam meg, hogy a szuka bent van velem a házban, kb 1,5 óránként kiengedem az udvarra, de szigorúan csak a felügyeletem mellett, és a séták sem olyan sűrűek most, mint amúgy, mert a környéken (a kb 15 kutyából) csak nekem van szukám...:/ szóval, tartok a hódolóktól, meg tartok a saját kanomtól is.
Mi már a végén járunk, mert 6-án kezdett el tüzelni, remélem lassan vége...de a biztosnág kedvéért én szerintem még a hónapban a házban tartom, elvégre, jobb félni, mint megijedni.
Sok sikert előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!